02-01-2025 09:48 AM
Witam,
Od 3 tygodni mam następujące problemy z aplikacją łączę z telefonem, podczas wysyłania wiadomości tekstowych zaczyna tworzyć rozmowy / czaty grupowe, wiadomość wysłana do jednej osoby pojawia się nagle w czacie grupowy do którego podpiętę są 2/3/4 inne osoby - nie jest to rozmowa grupowa, która wcześniej była utworzona.
Skasowałem wszystkie wiadomości SMS jakie miałem w telefonie, wszystkie romowy grupowe, próbowałem kasować i dodawać ponownie numery telefonów z którymi powstają rozmowy grupowe - nic to nie daje, aplikacja dalej tworzy rozmowy grupowe pomiędzy niektórymi kontaktami po wysłaniu kolejnej wiadomości.
Usunąłem tyle składników aplikacji z telefonie na ile to jest możliwe, wymuszone zatrzymanie przez googlestore, czyszczenie pamięci, aktualizacja, to samo na komputerze, przywracanie ustawień fabrycznych, naprawa aplikacji z poziomu ustawień, usuwanie i dodawanie konta.
Aplikacja nie była mi potrzebna przez święta więc usunąłem i rozłączyłem wszystko na półtora tygodnia, dzisiaj 02.01 po wysłaniu kilku wiadomości znowu zaczęło się to samo, tworzenie rozmów grupowych, kilka osób otrzymało tę samą wiadomość, widzieli również na swoim telefonie, że inne osoby zostały dołączone do tej konwersacji.
Problem nie występuje podczas wysyłanie SMS bezpośednio z telefonu.
Tel: Samsung S22 plus / komputer MSI z Windows 11
02-01-2025 11:43 AM
02-01-2025 12:48 PM
02-01-2025 01:43 PM
@Members_680aCyn Na telefonie i zegarku korzystasz z tej samej aplikacji do SMS-ów?
02-01-2025 01:50 PM
Na telefonie korzystam z systemowej aplikacji Samsunga, na zegarku z systemowej aplikacji Garmina ale w momencie pojawienia się problemu nie korzystałem z zegarka, nie był i nie jest od tamtego czasu zsynchronizowany z telefonem.
02-01-2025 02:36 PM
@Members_680aCyn Obawiam się więc, że jest to problem z aplikacją "Łącze do Windows" - z tego co zauważyłem problem pojawia się na różnych sprzętach na Androidzie. Możesz spróbować wysłać raport o błędach zaraz po tym, kiedy będzie to miało miejsce:
Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach.