Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Platforma zdrowia

(Temat utworzony: 08-09-2022 05:04 PM)
239 Wyświetlenia
Malin
Explorer
Opcje
Dziś zauważyłem, ze pojawił się taki twór jak platforma zdrowia w samsung healts... co ta aplikacja będzie mieć na celu? Czy będzie ona działać tak że łączy np suunto I samsung healts?
19 Odpowiedzi
Cher0
Explorer
Opcje
Dzięki, nie wyczyszczą się też dane treningowe przy okazji?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Cher0  Na wszelaki wypadek prosze zrobić kopię zapasową na Samsung Cloud w ustawieniach sHealtch

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Cher0  napisał(a):
Czy można rozłączyć aplikacje samsung health z tą platformą?

Zerknij do Samsung Health --> 3 kropki --> Ustawienia --> Połączone usługi --> Platforma zdrowotna.

Powinna być tam możliwość rozłączenia.

Cher0
Explorer
Opcje
Można rozłączyć strave ale platformy niestety nie z tego poziomu.1642847294578.jpg
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Cher0, To w takim razie odinstaluj Health Platform z poziomu Sklepu Play

Screenshot_20220122-112924_Google Play Store.jpg

Cher0
Explorer
Opcje
Mam odinstalowaną. Dalej jest połączona z shealth. Wszystkie uprawnienia są wyłączone. Chciałabym aby to nie było połączone. Screenshot_20220122-113330_Samsung Health.jpg
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Cher0, Całkowicie nie da się tego usunąć. Jest to aplikacja systemowa zarówno na telefonie, jak i na zegarku. Najlepszym rozwiązaniem na ten moment jest cofnięcie uprawnień.

grzegorzkrycki
Journeyman
Opcje

Może przez Platformę Zdrowotną dane z Samsung Health są wysyłane do innych usług, np. Stravy?

0 Like
V3Xik
Apprentice
Opcje
Tutaj nadal nikt nie odpowiedział na zadane pytania. Nie została wskazana ani jedna aplikacja zewnętrzna, którą korzysta z Platformy Zdrowotnej. Strave można podłączyć osobno bez udzielania dostępu do danych Platformie Zdrowotnej.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@V3Xik, udało mi się ustalić, że Health Platform nie wspiera Androida 11 i wyżej, obstawiam, że kiedyś na starszych urządzeniach ta apka rzeczywiście służyła do odczytania wyników zdrowotnych z innych urządzeń, na których nie działa aplikacja Samsung Health, żeby te wyniki później przenieść do tejże apki na smartfonie Samsung (przynajmniej do tego została zaprojektowana), ale obecnie ta synchronizacja w wielu aplikacjach/urządzeniach odbyła się w prostrzy sposób, dlatego Platforma Zdrowia jest już zbędna i nieużywana.

Więcej informacji niestety nie znalazłem. Tu masz też wątek z zagranicznego forum: https://eu.community.samsung.com/t5/mobile-apps-services/health-platform/td-p/4190321

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.