Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Platforma zdrowia

(Temat utworzony: 27-09-2021 11:22 PM)
2536 Wyświetlenia
Malin
Explorer
Opcje
Dziś zauważyłem, ze pojawił się taki twór jak platforma zdrowia w samsung healts... co ta aplikacja będzie mieć na celu? Czy będzie ona działać tak że łączy np suunto I samsung healts?
19 Odpowiedzi
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Health Platform to usługa platformy mobilnej/platformy zegarka opartej na systemie Android, która pomaga gromadzić i zarządzać osobistymi danymi dotyczącymi zdrowia generowanymi przez różne aplikacje zdrowotne.

Health Platform obsługuje interfejs Health Data API dostarczany przez Google, aby umożliwić aplikacjom zdrowotnym bezpieczne zarządzanie danymi zdrowotnymi na urządzeniu.

Health Platform obsługuje tylko urządzenia firmy Samsung.

Przechowywanie danych: Dane dotyczące zdrowia mierzone lub rejestrowane z różnych aplikacji zdrowotnych na smartfonach, a także ze smartwatchów mogą być przechowywane na platformie Health Platform.

Obsługiwane typy danych: tętno, saturacja krwi, poziom cukru we krwi, ciśnienie krwi, masa ciała, sen, kroki, przebyty dystans, spalone kalorie, informacje o spożyciu itp.

Niektóre urządzenia mobilne z systemem Android OS 11.0 lub nowszym nie są obsługiwane przez Health Platform, a szczegółowe funkcje mogą się różnić w zależności od kraju zamieszkania użytkownika, regionu, operatora sieci, modelu urządzenia itp.Screenshot_20210927-233256_Galaxy Store.jpg

Malin
Explorer
Opcje
Tak widziałem opis w sklepie, ale jakie aplikację, jakie produkty możemy łączyć z tą aplikacja... bo do tej pory nie znalazłem niczego oprócz samsung healts... więc jeśli to jest jedyną aplikacja która będzie z tego korzystać to nie widzę sensu ....

I rozumie że w XXI wieku jest problem z czytaniem ale za to przeklejanie opisów apk idzie świetnie, czy ta aplikacja umożliwi synchronizację z suunto?
0 Like
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
W aplikacji Samsung Health możesz sprawdzić połączone usługi. U mnie na razie skromnie 😉
Na tej stronie masz listę partnerów Suunto: https://www.suunto.com/pl-pl/partners/partnerzy/
Póki co nie ma tam Samsunga. Jedyny wspólny mianownik to Strava.
Screenshot_20210928-112410_Samsung Health.jpgScreenshot_20210928-112355_Samsung Health.jpgScreenshot_20210928-112405_Samsung Health.jpg

Malin
Explorer
Opcje
Dziękuję ale w przypadku pierwszej i drugiej odpowiedzi wszystko jest jasne, sprawdzone i doskonale mi znane... dalej jednak nie ma odpowiedzi odpowiedzi moje pytanie, w opisie aplikacji m.in. jest napisane:

"Health Platform to usługa platformy mobilnej/platformy zegarka opartej na systemie Android, która pomaga gromadzić i zarządzać osobistymi danymi dotyczącymi zdrowia generowanymi przez różne aplikacje zdrowotne"

Różne aplikację? Jakie? Samsung coś wprowadza i dalej nie znam odpowiedzi po co ? Gdzie udostępnia moje dane i do czego służy ta aplikacja ?
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@Malin Health Platform powstał przy dużym udziale Google. Jest to API, który ma za zadanie ułatwić deweloperom aplikacji procesowanie danych za pomocą dostępu do czujników.

0 Like
ostryx76
Pioneer
Opcje
Platforma zdrowotna od kilku dni powoduje nadmierne zużycie baterii. częste wybudzenia tej aplikacji odpowiedzialne były za zużycie ponad 50% baterii.Screenshot_20211205-091244_Battery Tracker.jpgScreenshot_20211205-091232_Battery Guardian.jpg
Malin
Explorer
Opcje
I dalej nie wiadomo do czego tak naprawdę służy... niby jest a jej nie ma ...
0 Like
Cher0
Explorer
Opcje
Czy można rozłączyć aplikacje samsung health z tą platformą? Nie przesyłam żadnych danych na nią (wszystko wyłączone) a pojawia się jako zużycie baterii w zegarku Galaxy watch4. Dodam, że nie jest zainstalowana w telefonie. Chciałabym usunąć jej wszelkie powoazania z samsung health.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Cher0  W zaistniałej sytuacji pomocne może być czyszczenie danych aplikacji. Aby wykonać tą czynność należy wybrać kolejno: ustawienia > aplikacje > wybieramy aplikację z listy > domyślna pamięć > wyczyść dane.