Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Personalizacja wiadomości

(Temat utworzony: 08-08-2018 09:56 AM)
19537 Wyświetlenia
_iwona_
Journeyman
Opcje

Mam s9+, czy w wiadomoścach idzie zmienić białe tło na tapetę ? w s7 EDGE miałam taką możliwość bez aplikacji zewnętrznych. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Kwestia przyzwyczajenia. Jeżeli zależy Ci na poprawnym działaniu czatu RCS to lepiej wybrać aplikację Google. W przeciwnym wypadku wybierz tę, która bardziej Ci odpowiada.

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Bardziej odpowiada mi ta od Samsunga i chciałem wypróbować czat RCS ale nie działał z drugim telefonem gdzie domyślnie było Google. Sieć (Play - T-mobile) raczej nie ma znaczenia? Czy warto korzystać z czatu RCS?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czat RCS w aplikacji Wiadomości Samsung nie zawsze działa prawidłowo. W takim wypadku lepiej korzystać z aplikacji od Google. Nie korzystam z czatu RCS. Dowolny komunikator internetowy taki jak WhatsApp czy Messenger jest dużo lepszy niż wiadomości RCS.

Matinek
Troubleshooter
Opcje

Jeżeli samych dymków koloru nie można zmieniać to pewnie dowolnego koloru tła tez nie można ? czy jednak jest gdzieś możliwość ?. Wiem ze jest do wiodącego tla tapety ale wolałbym dowolnie zmieniać sobie kolor jak chce i gdzie chce i niezależnie od tapety.

Dobrym przykładem jest panel wysuwany z boku gdzie można ustawić wszystko praktycznie a jest taki mało znaczący. Można tam zmienić przezroczystość dowolnie jak się chce wielkość jak i kolor jaki się chce.
Czemu tu jest taka ogromna możliwość a w całym menu nie można dowolnie zmieniać kolorów przezroczystości i innych rzeczy ?

Chetnie bym to kiedys chcial zobaczyc taka konfiguracje w przyszlosci bo mimo ze zawsze kupuje telefony bo mi sie nakladka pdoba ale na przestrzeni lat roznie bywalo raz bylo duzo ustawien raz prawie wcale a traz tak srednio to widze.

0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@Matinek obecnie jest możliwość zmiany koloru dymków lub wprowadzenia motywu. Konfiguracja tła nie jest możliwa.

Matinek
Troubleshooter
Opcje

No ale tylko do wiodacej tapety z tego co widzialem a wtedy zmieniaja sie tez inne miejsca w taki kolor co mi nie odpowiada. Nie widzialem typowo nigdzie w opcji zeby byla mozlwosc dymku zmie nik na kolor jaki sie tylko chce ?. lepiek byl bylo jakby mozna oddzielnie i na jaki sie che kolor zmieniac.

0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@Matinek Sprawdzałeś jeszcze opcję "dostosowanie pokoju czatu"  Samsung Wiadomości->Otwierasz wątek rozmowy z dana osobą-> 3 kropki po prawej stronie->Dostosowanie pokoju czatu. Możesz dodać tło np z Galerii telefonu

Matinek
Troubleshooter
Opcje
Tak widziałem ta opcje ale tam jest tylko tło można ustawić. 🤔
0 Like
Boguś0
Apprentice
Opcje
wie ktoś czy można w jakiś sposób personalizować wygląd czatu w sms 
0 Like
quennep
Navigator
Opcje
Wchodzisz w aplikacje wiadomości -> wybierasz daną konwersacje -> Ustawienia rozmowy (prawy górny róg) -> Dostosowywanie pokoju czatu