Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pasek nawigacji

(Temat utworzony: 24-09-2022 01:34 PM)
12097 Wyświetlenia
klosuyol
Journeyman
Opcje
Witam,  czy jest możliwość na telefonie samsung s20 fe 5g bardziej zaawansowana konfiguracja pasku nawigacji? Np. Naciśnięcie i przytrzymanie przycisku wstecz zamyka "twardo" aplikacje, przytrzymanie środkowego klawisza wygasza ekran. Korzystałem z takiej funkcji w xiaomi i była mega wygodna. 

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
sardroid
Troubleshooter
Opcje

Witajcie,

padały tu już pytania jak pozbyć się tej belki na dole ekranu w S24 Ultra. Otóż pojawił się sposób dzięki dodatkowo NavStar w aplikacji GoodLock którą pobieramy i instalujemy że Store. Następnie pobieramy i instalujemy ten plik (to najnowsza wersja NavStar)

Kiedy już zainstalujemy, wchodzimy w GoodLock i tam w NavStar, włączamy NavStar i zaznaczamy jak na screenie Enable extra gesture settings.

image

Po tym kroku wchodzimy w Ustawienia/Wyświetlacz/Pasek nawigacji/Więcej opcji i tam odznaczamy jak na screenie Wskazówka dor. gestów: 

image

Wtedy znika nam belka na dole, ale nadal mamy działającą funkcjonalność iż przytrzymując na dole dłużej palcem odpala się nam opcja Google do zaznaczania i rozpoznawania obiektów.
Screen pokazujący, że belki nie ma i działania wywołania:

image

image

Mam nadzieję, że ten opis się Wam przyda🙂
Pozdrawiam

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

288 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, nie ma takiej możliwości.
Zachęcam zgłosić sugestię do Zespołu Rozwoju Oprogramowania

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sugesti%C...
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Fabrycznie nie ma takiej możliwości zgodnie z tym co napisał @W99. Możliwe, że są dostępne aplikacje lub programy uruchamiające (Launcher) w sklepie Google Play, które umożliwią taką funkcjonalność. Niestety nie jestem w stanie wskazać takiej aplikacji.

ojciecxd
First Poster
Opcje
Witam,gdzie mogę poszerzyć pasek nawigacji w ustawieniach.
Wcześniej mogłem ale teraz nie mogę tej funkcji znaleźć.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Pasek nawigacji można powiększyć w ustawieniach wyświetlacza - powiększenie ekranu Screenshot_20221120_234520_Settings.jpg
0 Like
ojciecxd
First Poster
Opcje
Mam tylko funkcje powiększenia czcionki a nie paska nawgacjiScreenshot_20221121_001037_Settings.jpg
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę powiększyć na maksymalnie
0 Like
ojciecxd
First Poster
Opcje
Dalej nie pomogłoScreenshot_20221121_001855_Settings.jpg
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Bo Pan ma opcję gestami, więc jak zwróci Pan uwagę ta kreska na dole zrobiła się grubsza. Inaczej powiększyć się nie da.
0 Like
Szopen
Pioneer
Opcje
Czy ktoś z Was ma tak jak ja zastrzeżenia co do nowego paska nawigacji. Przyzwyczaiłem się do starych gestów gdzie dolny ekran był podzielony na 3 strefy. Szybko i skutecznie można było zarządzać urządzeniem.

Nowa jedna strefa u dołu i cały ekran po bokach jako wstecz to jest jakiś dramat. Gdy klawiatura jest na ekranie trzeba przenieść palec wyżej aby dać wstecz. Miesza się to też w różnych aplikacjach czy gdy na ekranie są jakieś komunikaty. Jednym słowem katastrofa. Nie rozumiem dlaczego Samsung zmienił coś co funkcjonowało rewelacyjnie.