Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pamięć inne

(Temat utworzony: 27-12-2020 10:31 AM)
77354 Wyświetlenia
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Cześć. 
Czego dotyczą pliki opisane jako "inne"?
W moim przypadku jest to aż 20gb, czy mógłbym się ich jakoś pozbyć, poza factory reset?
Jeśli w grę wchodzi tylko factory reset, to jaka jest szansa, że pliki "inne" zostaną zredukowane o konkretną wartość, a nie o parę MB??
image

Przejdź do rozwiązania
437 Odpowiedzi
EsDwudziestakU
Pioneer
Opcje

Witam , mam ten sam problem aczkolwiek wytrafilem skąd te inne się bierze a przejrzałem problem i nikt nie mógł określić.

Dostępny mam powlączane 

Ikonki "i" nie mam przy aplikacjach.

Mianowicie. Nagrywałem film najwyższa jakością,  odłożyłem telefon i nagrywał dalej. Film ważył 4, 5 GB. Postanowiłem go przyciąć,  przyciąłem, film ważył 1 GB,  sprawdzam pamięć nie ubyło tych 3 GB. A nadto przybyło 3 GB do inne. 

Teraz jest opcja cofnięcia do oryginału,  mówię: pewnie się zapisało gdzieś mimo to . A więc cofnolem film do oryginału i myślę zapisze jako nowy ten przycięty a tamten cały skasuje , i co? I hahahah jeszcze przybyło tych inne o kolejne 3 GB  ,z 6 do 12 . 

Sprawdzałem to na bieżąco.  

Natychmiast wymagam rozwiązania problemu może będzie łatwiej jak określiłem dokładną przyczynę,  bo w innym przypadku ja nie wiem co zrobie ale jestem taki mega wku.... 

Miałem s9+ , teraz s20 ultra , i zamierzałem się do folda albo 22ultra , więc sporo dorobiłem samsunga a skonczy się to bo zaczyna mi się trochę firma nie podobać.....

I proszę tylko nie piszcie o wipe cache , o kasowaniu podręcznej każdej poszczególnej aplikacji zwłaszcza odnośnie wideo itp , zanim stałem się bezradny i napisalem tu przewertowałem neta i wszystko to zrobilem

Nalegam,  ktoś nie wiem, z serwisu albo prawilny moderator bo ten problem jest powazny. Marna pociecha że u mnie 12 GB a u innych 50 czy 100

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@EsDwudziestakU, prawilny moderator przybył! Ale nie do końca rozumiem, w czym jest problem, że Inne waży 12 GB po manipulacjach z filmikiem? Może to jest cache po tych wszystkich zmianach, który zapisał się w aplikacji Galeria albo edytorze, którego używałeś. Może te usunięte filmiki masz w koszu w Galerii i to też pokazuje się w Inne. A może to nawet nie jest powiązane z tym filmikiem, tylko z innymi aplikacjami/usługami. Ja np. miałem tak, że nic na telefonie nie robiłem, w sensie nie pobierałem nic nowego i nie instalowałem aktualizacji, a wolnej pamięci robiło się mniej. Przyczyna była w Telegramie, po obejrzeniu filmików w tej aplikacji na kolejne 30 dni zapisywały się one w danych aplikacji (ale nawet nie były widoczne w galerii) i dlatego zajmowało to coraz więcej miejsca.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

EsDwudziestakU
Pioneer
Opcje

Witam serdecznie. Słuchaj,  co jakiś czas robię sobie screeny z zasobami , no po prostu co ile zajmuje . I to od 4 lat , jakoś tam mam i już.

Niemal przez rok miałem folder inne na poziomie 6 GB około. Mam na to kwity ze tak powiem no w postaci skrenow od początku posiadania tela

Jestem 100 procent pewny że to przez to no bo zobacz. Skoro można przyciąć film 4gb do 1 GB i jest opcja cofnięcia do oryginału to to gdzieś musi być zapisane. 

Ja tak zrobiłem, film nagrywał stol bo odłożyłem telefon I zapomniałem. Ważył 4 GB,  widziałem ile pamięci mam zajęte. Przyciąłem odpowiednio i napisałem,  niby ważył już 1 GB lecz pamięci nie przybyło. A więc znowu zedytowalem ten film czyli cofnolem do oryginału,  do tych 4 GB,  pomyślałem że utworze oddzielnie drugi sposobem "zapisz jako nowy plik" I miałem 2 filmy , ten właściwy 1gb i ten 4 GB. Usunolem ten 4 GB a pamięci nie przybyło.

Proszę Cie z całego serca , dowiedz się gdzie zapisują się te dane, 

Reasumując,  masz film 4 GB przycinasz do 1 GB ,nadpisujesz i możesz jesli chcesz w kazdej chwili cofnąć edycję czy to zdjęcia czy filmu do pierwotnego stanu , ta opcja weszła jakiś czas temu. To gdzie się te dane zapisują żeby móc cofnąć? 

Mam nadzieję że mnie już rozumiesz ale to jest bank przez to, nic innego  , uwierz nie jestem informatykiem , to tak na logikę po prostu wychodzi taki wniosek . 

Niegdyś zajmowałem się telefonami i komputerami , 20 lat temu , wiele się zmieniło ale geneza działania jest prawie taka sama , z tym ze system jest na tyle zblokowany ze mało co można zrobić.

Będzie trzeba to się poświęcę i Ci to klarownie okaże po screenach jak w minute bo w sekundach się nie da przybędzie nawet 50 GB bo przytnę film 50 gigowy do jednego a wolał bym nie. Przecież w minute nie pobierze się 50 GB żadna prędkością...

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@EsDwudziestakU, nie mam możliwości dowiedzieć się, gdzie dokładnie to się zapisuje. Na logikę na przykład w pamięci aplikacji Galeria. Wejdź w Ustawienia > Aplikacje > Galeria > Domyślna pamięć i zobacz, jak to wygląda. 

Jakim edytorem obcinasz film, tym wbudowanym? Jaki model telefonu posiadasz?

@mirudo24, może Ty masz jakieś pomysły?

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

EsDwudziestakU
Pioneer
Opcje

Widziałem.  1 GB zajmuje , nie da się wyczycic.

Dla przykładu poprzez manager plików wszedłem na kartę pamięci. Mam folder android który ma zawierać 226 plików,  mam włączone pokaż pliki systemowe. Wchodzę i nic nie ma .. o co tu chodzi.

Ale rozumiesz o co mi chodzi? Skracasz film 4 GB nadpisujesz do 1 GB a pamięci nie przybywa,

I w każdym momencie pozniej możesz wbudowanym edytorem wrócić do pierwotnego stanu , no to musi gdzieś ten oryginał figurować.

Przycinałem oryginalnym fabrycznym programem 

A model s 20 ultra

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@EsDwudziestakU, A zrób tak, zacznij edycję nagrania, kliknij 3 kropki, następnie Inform. o Edytorze wideo, następnie literka i w prawym górnym rogu, następnie Domyślna pamięć. Jakie tu masz parametry?

Co do tego, gdzie dokładnie może się zapisać ta wersja do powrotu do poprzedniego pliku, to nie udało mi się namierzyć. Obstawiam, że jest to jakiś ukryty folder systemowy, którego nie da się odkryć. Alternatywnie, jeśli chcesz mieć łatwy dostęp do pliku przed i po edycji, to warto wybierać opcję Zapisz jako kopię.

Witaj na Forum Samsung!

0 Like
EsDwudziestakU
Pioneer
Opcje

Screenshot_20220819-152745_Settings.jpg

Zawsze tak robiłem że tworzyłem nowy plik , jednakże tym razem się machnołem i kiszka .

Myślałem że jak przywrócę i na nowo utworze to się odzyska ta część pamięci.  

Nie no to kaplica jakąś z tym jest , nie udało Ci się wykorzystać koneksji by jakos zaradzić coś z tym? Przecież to pewnie setki tysięcy jeśli nie miliony sytuacji musi być wszystkim posiadaczom androida, musi być jakiś sposób? Gdzie mam uderzyć z tym ? Serwis cokolwiek?

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@EsDwudziestakU, ja proponuję na razie zrobić Wipe Cache Partition i zobaczyć, czy wtedy Inne będzie mniej zajmowało: https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn... Zapoznaj się generalnie z podpiętym postem @mirudo24 w tym wątku.

Witaj na Forum Samsung!

EsDwudziestakU
Pioneer
Opcje

Robiłem robiłem.....

Wszystko robiłem co w necie znalazłem zanim odezwałem się tutaj o pomoc...

Oleksii błagam pomóż,  rusz koneksje na pewno je masz większe,  kto jak nie ty... 

Na pewno chodzi o te pliki pierwotnych filmów zedytowanych jestem tego pewien. Uwierz że glupi nie jestem i skojarzyłem fakty a trudne to nawet nie było.  , jak je usunąć? 

Blad że nie przeniosłem tego na kartę od razu bo w 60 klatkach to na wewnętrznej się docelowo zapisuje , 

I drugi ze nadpisalem a nie utworzylem nowego i usunolem pierwotny , zawsze to robilem tak bo od razu mi smierdziala mocno ta opcja cofania do oryginalu... od razu wiedzialem ze to gdzies sie zapisze i nie namierze. Ale musi byc kkkkk jakas opcja bo to nie do uwierzenia jest...

To jakaś nie wiem , tajemnica chyba nie jest... patowa sprawa . 

Liczę że pomożesz no bo kto jak nie ty... bede wdzięczny,  już jestem wdzięczny ale dalej problem jest. Może są gorsze problemy ale to drażniące jest.... 128 GB mam , raptem , mało dawałi za te siano do 20u,  muszę oszczędzać, 2 raz flagowiec samsunga, myślałem o 3cim też z samsunga , ja nie wiem . Nie takie złe ale czy warto , ile by pieniędzy czlowiek nie miał to jest głupie po prostu. 

Ciekawe czy ta opcja przycinania jest od samsunga czy od Google z androida. Jak z samsunga to się wnerwie przeokropnie juz kompletnie....

0 Like