Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płatności zbliżeniowe/ NFC

(Temat utworzony: 04-11-2022 08:05 AM)
10871 Wyświetlenia
SimonSwan
Pioneer
Opcje
Podczas płatności zbliżeniowych przy włączonym NFC (S22+) nie mam żadnej informacji/uwagi o chęci potwierdzenia płatności = zazwyczaj jak chce się zapłacić zbliżeniowo to trzeba podać PIN lub potwierdzić biometrycznie. Ja u siebie czegoś takiego nie mam!

Czytałem na stronach, że w tym telefonie do płatności zbliżeniowych właśnie wystarczy tylko odblokowany ekran. Czy da się ustawić by jednak była blokada (przy odblokowanym ekranie) podczas płatności?

Szukam w każdych ustawieniach aplikacji, systemu, banku i nic nie znalazłem - Proszę o pomoc.

Bank PEKAO S.A.
107 Odpowiedzi
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Jak wspomniałem wcześniej - najprawdopodobniej kwestia bezpieczeństwa.
0 Like
Krokiettrain
Voyager
Opcje
Bezpieczeństwo danych
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Korzystasz z płatności Google Pay czy z płatności z aplikacji bankowej?

0 Like
yogasek
Explorer
Opcje
Google pay
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wygląda na to, że Google zmienił sposób działania i teraz dla każdej transakcji trzeba odblokować telefon:
https://www.reddit.com/r/Android/comments/1blcx25/google_wallet_requiring_device_unlocks_for_every/?...

yogasek
Explorer
Opcje
Jak zawsze brak wyboru tylko narzucone z góry rozwiązanie. Dla mnie było wygodne tylko wybudzenie telefonu i płatność.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Firma Google podjęła widocznie decyzję, że ważniejsze jest bezpieczeństwo niż wygoda obsługi.

DAVA55
Navigator
Opcje
Witam. Mam problem przy płatności kartą zbliżeniowo . Odblokowuje telefon zbliżam do terminala i muszę jeszcze raz potwierdzić wzór aby zapłacić. Kiedy wystarczyło telefon odblokować.

Proszę o radę może coś zaznaczyłem w telefonie. 
0 Like
Krokiettrain
Voyager
Opcje
Witam. Jakiej aplikacji Pan używa
0 Like
DAVA55
Navigator
Opcje
Google portfel
0 Like