Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odblokowanie ekranu S21FE wzór, pin, kod nie zapamiętuje ustwień, blokuje telefon

(Temat utworzony: 13-09-2022 09:33 AM)
156 Wyświetlenia
nesiasps
Voyager
Opcje

Najnowsze oprogramowanie wgrane, zakup z przed dwóch dni - ustawiam PIN, wzór, kod - bez różnicy  -po krótkim czasie nie jest rozpoznawalny - ni podaje informacji że nie właściwy tylko ciągle wraca do pola wpisania/rysowania i tak aż go zresetuje od nowa (nie wipe casche tylko wipe data factory - i od nowa zabawa - o co tu chodzi? ile można? Jak nie ustawie nic to działa - ale chce odciskiem odblokowywać to muszę cos z tamtych wybrać. To samo sklep google play - aktualizacja idzie godzinami a to apki po pare mega - sklep samsunga aktualizuje normalnie. Gdzie szukać winnego?

0 Like
36 Odpowiedzi
nesiasps
Voyager
Opcje
Podobno płyta główna
0 Like
nesiasps
Voyager
Opcje
Póki co wszystko działa
nesiasps
Voyager
Opcje
Polecam serwis Bielsko-Biała -naprawa wykonana bezproblemowo i skutecznie w krótkim czasie - na czas naprawy dostałem telefon zastępczy. To nie reklama - to moja opinia;)))
Andreas545
Voyager
Opcje
Dzień dobry. Denerwujące jest ciągłe wpisywanie PIN przy odblokowaniu ekranu w Samsung Galaxy A52s. Odblokowywalem odciskiem palca ale w razie nieszczęścia chcę swoim bliskim pozostawić dostęp do telefonu. Jak zlikwidować tę blokadę i jednocześnie pozostawić logowanie odciskiem palca w niektórych aplikacjach? Da się to zrobić?
0 Like
cyberman
Troubleshooter
Opcje
Dobrze jest mieć blokadę ekranu. Jeśli korzystasz z google pay to nawet musisz mieć blokadę.
Ustaw sobie prosty pin / wzór dla bliskich, awtedy możesz mieć obsługę odcisku palca i wykorzystywać go w aplikacjach.
0 Like
Daniel K
Explorer
Opcje
Nie jestem specem a użytkownikiem Samsunga. Ostatnio wpadłem w Samsungu na usługę Mój Sejf.
Przerzuć tam aplikacje które chcesz mieć pod kluczem czy np. zabezpieczone odciskiem palca. Później zlikwiduj blokadę ekranu i gotowe.

@cyberman dobrze mówisz. Warto mieć taką blokadę. Nie wiem czy da się jak w komputerach ustawić podpowiedź do hasła ale jakąś ważną data z życia którą znają tylko najbliższe osoby byłaby rozwiązaniem problemu.
Płatności można osobno zabezpieczyć odciskiem palca.
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@Andreas545 Dokładnie tak, jak napisał @Daniel K 

Pierwsze rozwiązanie: Przenieś aplikacje, do których tylko Ty chcesz mieć dostęp do aplikacji "Mój sejf", wtedy będziesz musiał wprowadzić hasło już wewnątrz odblokowanego telefonu, aby uzyskać do nich dostęp. Wówczas jeżeli chcesz, to możesz wyłączyć blokadę.

Drugie rozwiązanie: Z tego co pamiętam jest dostępna opcja "Informacje kontaktowe", która pozwala wpisać dowolną zawartość i wyświetla się na zablokowanym ekranie blokady. W związku z tym możesz jej użyć, jako "podpowiedzi" do hasła dla bliskich.