Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

konserwacja urządzenia

(Temat utworzony: 20-01-2019 11:31 AM)
11106 Wyświetlenia
aniafree1
Apprentice
Opcje

Witam serdecznie

Mam do was pytanie odnośnie konserwacji urządzenia. Gdy kliknęlam na optymalizację wynik wyniósł 90%. Okazało się, że domyślnie nie jest włączone skanowanie wirusów. Gdy kliknęłam aby włączyć oczywiście trzeba było zaakceptować dwie umowy. Po ich akceptacji wynik optymalizacji jest 100% oraz jest włączona usługa "bezpiecznie urządzenie".
Moje pytanie brzmi czy w/w usługi (firmy McAfee) są darmowe i czy nie ma jakiegoś okresu próbnego, który automatycznie się przedłuży (subskrypcja etc) i będę musiała zapłacić.
Jeśli coś takiego jest to napiszcie jak wyłączyć te usługi.
Z góry wam dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam

0 Like
30 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@aniafree1Usługi te są darmowe. Nie ma się czego obawiać.

aniafree1
Apprentice
Opcje

dzięki za odp.

Obawiałam się trochę tej całej automatycznie odnawianej subskrypcji o kt pisali w umowie, a z drugiej strony to była umowa ogólna.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jakbyś chciała wyłączyć te "usługi", to musisz wejść w "Ustawienia --> Aplikacje --> 3 kropki --> Pokaż aplikacje systemowe --> Bezpiecz. urządzenia --> Domyślna pamięć --> Wyczyść dane"

aniafree1
Apprentice
Opcje

ale skoro są bezpłatne to chyba warto z nich korzystać, czy nie? Jak Ty myślisz?

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@aniafree1Oczywiście że tak:smiling-face:

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@aniafree1 nic nie wyłączaj, na przyszłość, nie zachowuj się jak typowy obywatel (bez urazy) :winking-face: przeczytaj umowy które zatwierdzasz, podpisujesz zanim to zrobisz. Mniej stresu po fakcie. :winking-face::smiling-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@aniafree1, widzę, że temat już wyjaśniony. Dodam tylko od siebie, że pomimo włączenia ochrony antywirusowej warto zachować zdrowy rozsądek podczas przeglądania internetu oraz instalowania aplikacji z zewnętrznych źródeł :winking-face:

aniafree1
Apprentice
Opcje

ochrona antywirusowa to jedno. a jeśli chodzi o tą usługę "bezpieczeństwo urządzenia" to na czym to polega, bo to też jest od firmy McAfee.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Polega, to na wyszukiwaniu złośliwego oprogramowania i podejrzanej aktywności. Czyli krótko mówiąc dba o bezpieczeństwo.