Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ochrona wzroku wyłączanie

(Temat utworzony: 18-12-2022 09:01 PM)
1645 Wyświetlenia
Mx92
Apprentice
Opcje
Cześć. Niestety od aktualizacji do android 13 ustawienie "ochrona wzorku" czasem ulega awarii - mimo uruchomionej funkcji ekran działa jakby ta funkcja nie działała.
Czy ktoś jeszcze tak ma? Jak to naprawić? 
0 Like
40 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mx92  Cześć

Prosze o dokładne informacje, co dokładnie się dzieje?

Mam uruchomioną funkcję na moim S20 i funkcja działa prawidłowo.

Mx92
Apprentice
Opcje
U mnie działa jednak czasem przy przełączaniu aplikacji ekran już nie ma cieplejszych kolorów. Dopiero uruchomienie ponowne pomaga
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mx92  Rozumiem, przed chwilą sprawdziłem podczas przełączenia aplikacji również ten problem nie występuje.

Ale rozumiem że u Ciebie to jest własnie podczas przełączania aplikacji?

0 Like
Mx92
Apprentice
Opcje
Nie zawsze. Co jakiś czas. Nie jestem w stanie podać konkretnie co jest przyczyną. Tak się niestety dzieje bo widać różnicę
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mx92  Dobrze, będę obserwował u siebie czy coś takiego się wydarzy, natomiast w tej kwestii mozna wykonać Wipe Cache Partition, może to jakiś błąd po aktualizacji. 

fabick
First Poster
Opcje
U mnie idsntycznie. Czasem po odblokowaniu telefonu nie działa. Ponowne zablokowanie i odblokowanie pomaga albo i nie. Model A53, również od aktualizacji tak jest.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mx92@fabick, spróbujcie na początek wykonać zabieg wipe cache partition, o którym wspomniał @PrzemekM. Zgłoście również błąd w aplikacji Samsung Members za pomocą poniższej instrukcji.

[Poradnik] Jak zgłosić błąd do firmy Samsung?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...

Melodos
Pathfinder
Opcje
Też mam ten problem po aktualizacji (a52s). Niestety ani wipe cache ani reset ani nic innego u mnie nie pomogły. Jeśli u Ciebie będzie podobnie sugeruję zgłosić to jako błąd
Melodos
Pathfinder
Opcje
U mnie z kolei najczęściej to się dzieje przy okazji jakiejś niestandardowej akcji gdy wyświetli się warstwa systemowa żądania odblokowania biometrycznego. Jak się wtedy przejdzie do innej aplikacji lub wyjdzie z tego ekranu. Nie zawsze się to dzieje, zwykle pod koniec dnia. Podejrzewam że coś musi być nie tak z trzymaniem procesu w tle