Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy S24 Ultra - czy adaptacyjna ochrona baterii już działa prawidłowo

(Temat utworzony: 06-10-2024 06:24 PM)
765 Wyświetlenia
Jarek5
Navigator
Opcje

Witam, czy adaptacyjna ochrona baterii już działa prawidłowo? Mozna śmiało zostawiać telefon na noc do ładowania bez obawy że telefon jednak naładuje się do 100 procent w 1 godzinę i będzie się doładowywał co 5 procent spadku ? 

0 Like
14 Odpowiedzi
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Ja używam Galaxy S24 i u mnie adaptacyjna ochrona działa. Kilka razy przebudzając się w nocy na ekranie AOD miałem napisane, że ładowanie wstrzymane.
Jarek5
Navigator
Opcje
Bo jeszcze parę miesięcy temu włączyłem ładowanie adaptacyjne na noc i się okazało że telefon praktycznie całą noc trzymał naładowanie 100 procent a więc nie dostosował ładowania tak aby przed pobudka włączyć ładowanie aby do 100 procent telefon dobilo. Chyba że po aktualizacji tej dużej coś się zmienilo
0 Like
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Być może kiedyś był problem. Ja osobiście używam tego od miesiąca. Daj znać jak u ciebie będzie to działało.
0 Like
Jarek5
Navigator
Opcje
Telefon mam zawsze ładowany do 80 procent zgodnie z programem ochrony baterii. Teraz mam 73 procent więc wlacze adaptacyjna ochronę baterii na noc i zobacze jak ona się zachowa. Czy to ładowanie zostanie wznowione przed pobudka tak aby było 100 procent 🙏
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Ja nigdy nie używam tego typu żadnych beznadziejnych ulepszaczy baterii. Osobiscie pozostawiam dość często telefon na noc pod ładowarką.
Nie musi Pan się obawiać żadnego przeladowania, dlatego ze czujniki telefonu nie pozwolą na to, a bateria po naładowania będzie tylko podtrzymywana.
miroON
Big Cheese
Opcje
Heeej Mam właśnie taki problem z adaptacyjna ochrona baterii Nie mogę jej wlaczyc pomimo przyznanych wszystkich uprawnień dla usługi niestandartowej Ktos mi pomoże Moze nie abym uzywal czy coś ale dla wypróbowania np Wiec moze ktos coś co jeszcze powinienem zrobić??1728256182326.jpg1728256182342.jpg
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@miroON Odmów tej aplikacji wszystkich uprawnień, następnie wybierz Ustawienia -> Aplikacje -> Usługa niestandardowa -> 3 kropki w prawym, górnym rogu -> Odinstaluj aktualizacje -> Wymuś zatrzymanie. Zrestartuj telefon i nadaj ponownie wszystkie uprawnienia.

0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
Niestety nie zdało to rezultatu Wydaje mi się że powodem tego sa powiadomienia W uprawnieniach nie ma nic o powiadomieniach a w apce są przyznane Nijak nie mogę ich wyłączyć bo są wysażone Moze gdyby dało się je wyłączyć byłoby ok Cóż spróbuję czyszczenia pamięci a jak nie to znów czeka mn reset
PS. jedyna dobrą opcją z tego jest aktualizacja apki i to tyle 1728322108163.jpg1728322396451.jpg
0 Like
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Tak u mnie działa adaptacyjna ochrona baterii. Nie działa. Na całą noc pod ładowarką i cały czas pompuje prąd. Nie spada do 95 i potem podładowuje tylko do stówy i cały czas trzyma. Ktoś mi powie dlaczego to nie działa? 1728366775651.jpg
0 Like