Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galeria sortowanie zdjęć według dat - jak włączyć widok pojedynczych dat a nie okresów

(Temat utworzony: 31-12-2023 05:30 PM)
7061 Wyświetlenia
Matinek
Troubleshooter
Opcje

Mam mały problem mam w galeri ustawione zdjęcia datami i po usunięciu jednego zdjęcia niecmam oddzielnie tylko złączyło mi daty w przedział a powinno być oddzielnie. Czy mogłem cod przypadkiem zmienić czy coś się popsuło przez usunięcie zdjęcia lub dwóch ? Załączam zrzut o co mi chodzi. 

image

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kantek
Pathfinder
Opcje
1. Włącz Gallery Labs

Galeria > trzy kreski > ustawienia > Galeria - informacje > klikaj w numer wersji aż pojawi się info o Labs

2. Wyłącz "Day-cluster merging in picture list

Support day-cluster merging with single item in picture list."

Galeria > ustawienia > Galaxy Labs > wyłącz "Day-cluster merging in picture list"

3. Wyłącz Galerię czyli usuń ją z pamięci ostatnio używanych aplikacji

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

12 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, proszę kliknąć 3 kropki -> sortuj -> wybieramy odpowiednią dla nas opcję
Matinek
Troubleshooter
Opcje
To wybrałem tak jak jest tylko do tej pory każde zdjęcia były przy dacie kiedy były robione. Usunąłem jedno czy dwa zdjęcia i resztę mi połączyło w 5-29 dlaczego ? Te 6 zdjęć ma inne daty i powinny być oddzielnie. Dlaczego to się tak połączyło nie rozumiem ?
0 Like
Rozwiązanie
kantek
Pathfinder
Opcje
1. Włącz Gallery Labs

Galeria > trzy kreski > ustawienia > Galeria - informacje > klikaj w numer wersji aż pojawi się info o Labs

2. Wyłącz "Day-cluster merging in picture list

Support day-cluster merging with single item in picture list."

Galeria > ustawienia > Galaxy Labs > wyłącz "Day-cluster merging in picture list"

3. Wyłącz Galerię czyli usuń ją z pamięci ostatnio używanych aplikacji
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ale ja nigdzie nic nie zmieniałem i było normalnie cały czas więc czemu mam coś teraz gdzieś przestawiać ?
0 Like
kantek
Pathfinder
Opcje
Nie wiem czemu tak się stało, u mnie na S23U też się to zmieniło
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Dlaczegóż nie widzę tu odpowiedzi ?
Coś szwankuje ten members bo dostałem powiadomienie naciskam ale wiadomości brak ?

Vdsl2 nie wiem co dalej napisałeś bo ja tutaj tej wiadomości nie widzę.1704134447536.jpg
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Nie wiem o co chodzi ale kolejne zdjęcie zrobione dodało mi i zmieniło teraz na 5-31gru ?
Już przestaje rozumieć działanie tej aplikacji. Każde zdjęcie powinno być przy oddzielnej dacie tak było. Nic poza usunięciem kiku zdjęć bo robiłem porządki nie zmieniałem w ustawieniach. Zresztą tam nie ma co zmieniać wybitnie.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Matinek , Musisz zastosować się do rozwiązania podanego przez @kantek. Bez tego nie zmienisz sposobu sortowania.

Screenshot_20240101_201304_Gallery.jpg

Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ale jak wcześniej było dobrze to czemu mam coś zmieniać ? Po drugie wcześniejsze zdjęcia mam ok każde z inna datą. Te ostatnie się zmieniły i to same bo przed usunięciem paru zdjęć były oddzielnie. Dopiero po usunięciu zmieniło się.
0 Like