Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Note 10+ bixby nie podaje pogody

(Temat utworzony: 01-07-2022 07:23 AM)
347 Wyświetlenia
Atmi
Pioneer
Opcje
Witam. Od niedawna ( możliwe że od ostatniej aktualizacji) bixby podczas alarmu nie podaje pogody. Wcześniej działało beż problemu.
Próbowałam już restartu telefonu, aplikacji, przeinstalowania aplikacji, czyszczenia danych aplikacji, ponowne włączenie uprawnień dla bixby voice, Weather Channel i budzika 
Nie wiem co innego mogę zrobic. 
Czy ktoś doświadczył takiego problemu?
0 Like
9 Odpowiedzi
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@Atmi  Wykonaj zerowanie preferencji aplikacji: Ustawienia->Aplikacje->3 kropki po prawej stronie->Zeruj pref aplikacji->Zeruj

Atmi
Pioneer
Opcje
Dziękuję za rade. Niestety nie pomogło
0 Like
wsad_dad
Student
Opcje
Mam to samo, Bixby przestało podawać pogodę podczas budzika/alarmu, tylko się wita i podaje godzinę. Bardzo lubiłem te funkcje i nie mogę nigdzie znaleźć informacji jak ją ponownie włączyć. Też mam wrażenie, że przestało działać po update. Wszedłem do Bixby i dostałem od razu prośbę o zaakceptowanie location data, zaakceptowałem, niestety dalej nie podaje pogody przy budzeniu 😕 ktoś ma jakiś pomysł?
0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@wsad_dad  @Atmi 

Spróbujcie jeszcze wyzerować pamięć i dane aplikacji we wszystkich składowych aplikacji BIXBY. Ustawienia->Aplikacje->Przycisk filtracji na wysoości poziomych kropek->Pokaż aplikacje systemowe->Bixby

0 Like
Atmi
Pioneer
Opcje
Niestety nic to nie pomogło.
0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@Atmi  Z poziomu apliakcji Samsung Members prześlij raport o błędach do działu technicznego Samsung. Umożliwi to dokładniejszą weryfikacje czy jest to celowa zmiana czy to poprostu usterka w oprogramowaniu/aplikacji.   Samsung Members->Wsparcie->Raporty o błędach->Aplikacja.  Raport prześlij  do 5 minut od uaktywnienia sie alarmu.

Michał K
Journeyman
Opcje

Mam dokładnie to samo z S21 - od jakiegoś czasu Bixby alarm nie podaje pogody.
Także próbowałem czyszczenia danych aplikacji i ponownego ustawiania ale nic nie pomaga 😞

0 Like
Atmi
Pioneer
Opcje
Wykonałam, czy wrócą do mnie z jakąś informacją?
0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@Michał K  Prześlij raport którego kroki zostały podane zostały wyżej.

@Atmi  Tak, po analizie logów systemowych otrzymasz wiadomość jako powiadomienie z poziomu aplikacji Samsung Members.