Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niska jasność na netflix+ słaba jakość wyświetlanego obrazu netflix+ inne apk

(Temat utworzony: 11-03-2022 07:48 PM)
1760 Wyświetlenia
cules
First Poster
Opcje

Może ktoś sprawdzić maksymalną jasność na netflixie? Ekran podbity na maks, w ustawieniach włączona jest podwyższona jasność, apka także ustawiona suwakiem na max jasności i efekt bardzo słaby. Siedząc przy oknie i dużym świetle gdy jest ciemniejsza scena mało co widać. Porównałem ten sam serial i tą samą sekundę na telefonie żony czyli p30 pro i jest przepaść na korzyść p30 pro właśnie. Sprawdzałem na YouTube przy jakimś filmiku z naturą i wtedy to s22 świeci jaśniej aczkolwiek kolory, kontrast i głębia czerni na korzyść p30 pro. Nawet na siłę jakbym chciał pochwalić s22 ultra za ekran to kurde… no nie mogę. Byłbym bardzo wdzięczny jakby ktoś mógł to sprawdzić u siebie i porównać z innym telefonem. Może coś pochrzanione w ustawieniach mam.. rozdzielczość ustawiona na wqhd, kolorystyka żywa, odświeżanie 120. Nie wiem co jest nie tak ale jestem ostro zdenerwowany tym jak to wyglada. Z góry dziękuję za pomoc.

0 Like
13 Odpowiedzi
LukaszW
Expert
Opcje

@cules, jeśli w aplikacji Netflix również korygowałeś jasność, wykonaj dla niej czyszczenie danych: Ustawienia > Aplikacje > Netflix > Domyślna pamięć > Wyczyść dane. Może to wymagać ponownego uwierzytelnienia. Mam nadzieję, że rozwiąże Twój problem.

0 Like
cules
First Poster
Opcje
Niestety nic to nie dało. Próbowałem też przeinstalować aplikacje i także nic. Sprawdzałem na apce hbo max i jasność jak i kolory są super. Tylko ten netflix działa beznadziejnie... ten suwak od regulacji jasności po lewej stronie w trakcie ogl on od 1/3 zakresu wgl nie reaguję tzn jasność się kompletnie nie podwyższa.Może jeszcze jakieś pomysły? Może ktoś mógłby sprawdzić u siebie jeśli posiada S 22 ultra
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj zwiększyć jasność dla aplikacji Netflix przechodząc kolejno do: Ustawienia > Zaawansowane funkcje > Jasność wideo > Jasno.

cules
First Poster
Opcje
Jest włączone. Nawet włączyłem zwiększoną jasność przy czym wyłączyłem jasność automatyczną. Wszędzie się świeci i daje aż ostro po oczach jak np siedzę w ciemnym pomieszczeniu ale jak odpalę netflixa to jest jak wyżej opisałem.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli w innych aplikacjach problem nie występuje to możliwe, że aplikacja Netflix wymaga aktualizacji. Wczoraj bodajże była aktualizacja do nowszej wersji. Nic się nie zmieniło po zaktualizowaniu?

0 Like
cules
First Poster
Opcje
Nie, jest bez zmian. Ciekawe jak to wygląda na innym egzemplarzu
0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@cules Jeżeli na innych aplikacjach wideo do streamingu nie zauważyłeś tego typu sytuacji zapewne pozostaje oczekiwać na kolejną poprawkę w przypadku Netflixa.

0 Like
cules
First Poster
Opcje
Na to wychodzi. Aczkolwiek na YouTube porównując z p30 pro na jakiś filmikach typu krajobrazy, s22 ultra ma dużo bledsze kolory i wygląda znacznie gorzej... jedynie jasność jest zauważalnie lepsza. Dobrze by było gdyby ktoś posiadający s22 ultra mógł to sprawdzić u siebie (jasność netflixa)
0 Like
tom111
First Poster
Opcje

Mam ten sam problem z s22 ultra ,posiadam tez s9 plus i nie ma tego problemu wszystko działa super, wczoraj była aktualizacja netflix ale nic nie dała problem jest dalej ten sam,

0 Like