Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niepoprawnie działające przesyłanie muzyki poprzez Bluetooth!

(Temat utworzony: 17-04-2022 11:14 AM)
1549 Wyświetlenia
mar_cin_cin
Pioneer
Opcje
Witam . Otóż zauważyłem problem z przesyłaniem muzyki do głośnika bezprzewodowego . Słychać dziwne trzaski i co jakiś czas przerywanie w odtwarzaniu muzyki na głośniku przenośnym . Zaznaczam , że nie mam problemów z samym głośnikiem , bo z innych urządzeń odtwarza normalnie i nie ma żadnych trzasków. Widziałem  na różnych forach , że problem występuje też u innych użytkowników . Piszą , że wina leży po stronie najnowszego androida 12. Podobno po najnowszych aktualizacjach.  Pytanie ? - czy wy też zauważyliście podobną sytuację ? Użytkownik Galaxy S21 5G
29 Odpowiedzi
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Nie zauważyłem podobnych problemów na wspomnianej wersji androida. Możesz spróbować wyczyścić dane i pamięć Bluetooth. Proponuję wykonać też czyszczenie pamięci podręcznej telefonu tzw. wipe cache partition.

Opcja wipe cache partition nie usuwa żadnych danych z telefonu. Wszystkie dane użytkownika oraz ustawienia telefonu pozostaną bez zmian.

Czasami rozwiązuje problemy z niepoprawną pracą aplikacji oraz samego systemu.

Instrukcja jak wykonać :

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wej%C5...

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mar_cin_cin  Witam

A jest możliwość podłączenia telefonu do innych głośników bezprzewodowych aby zobaczyć czy problem również będzie występował?

mar_cin_cin
Pioneer
Opcje
Tylko , że z innych urządzeń nie ma problemu jak odtwarzam . Z S9+ współpracuje bez problemu. Z laptopem też . To tylko z S21 jest problem . Odtwarzanie na JBL Flip 4
0 Like
lonelly
Voyager
Opcje
Aktualizowałeś soft jbl ?
0 Like
mar_cin_cin
Pioneer
Opcje
tak
0 Like
mar_cin_cin
Pioneer
Opcje
wszystko jest aktualne
0 Like
lonelly
Voyager
Opcje
Ewidentnie wiec wina po stronie telefonu, a przeinstalowałeś apke na telefonie ?
Aha pamietaj że nie możesz mieć kilku połączeń z jbl jednocześnie.
0 Like
pilus40
Pioneer
Opcje
Mam podobnie z rozmowami przez bluetooth, tyle, że ja zanikam. Ja słyszę dobrze. Słuchawka wymieniona i sprawdzana na innych telefonach.
0 Like
mar_cin_cin
Pioneer
Opcje
Z tego co widziałem na forach , mówią że wina może leżeć po stronie androida 12 . Ale przecież niektórzy piszą , że nie mają problemów . Może telefon ma problemy z połączeniami z starszym protokołem np . Bluetooth 4.0 itp. Może dobrze działa z nowszymi typu 5.0
0 Like