Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Połączenie telefonu Samsung z Chromecast i AndroidTV

(Temat utworzony: 23-07-2023 03:08 PM)
6987 Wyświetlenia
sardroid
Troubleshooter
Opcje
Witajcie,
gdybyście chcieli połączyć swoje telefony z Chromecast (na przykład starszą wersją jak u mnie, co do tej pory się nie udawało) wystarczy wykonać te czynności:

1. Znajdźcie Smart View
2. Kliknijcie 3 kropki i wybierzcie Ustawienia
3. Następnie Smart View informacje
4. 10 razy kliknijcie na napis Smart View
5. Wpiszcie hasło #00rtsp00
6. Wybierzcie Google Cast, wyjdźcie i korzystajcie🙂

Metoda działa i bez problemu można przesyłać zawartość telefonu na TV🙂

image

Sposób ogarnięty dzięki Andoid Police👍

Edit: zapytacie jak wyłączyć przesyłanie na telewizor bez kombinowania z wchodzeniem znowu w Smart View. Również miałem zagwozdkę, ale znalazłem sposób. Jeśli macie zainstalowaną apkę Google Home i ustawionego w niej Chromecsta, właśnie w tej apce można wyłączyć przesyłanie 🙂

7 Odpowiedzi
JacekCzarny
Journeyman
Opcje
bardzo pomocne. szacuneczek
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Po wejściu do ustawień deweloperskich są dostępne również inne opcje. Wszystkie dostępne opcje są widoczne na poniższych zrzutach ekranowych:

20230724_090613.jpg

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Za pomocą opcji Start SecondScreen można wyświetlać dane z komputera na telefonie za pomocą jednej z opcji: duplikowanie, rozszerzenie oraz tylko drugi ekran. Na poniższym zdjęciu widoczna opcja duplikowania.

20230724_124808.jpg

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wraz z One UI 6 funkcja będzie dostępna bez konieczności wpisywania haseł. Wsparcie dla Chromecast będzie można włączyć bezpośrednio w ustawieniach Smart View.

Members_p0sejHA
First Poster
Opcje

Jak na razie Samsung zlikwidował tryb serwisowy. Mój 6-letni Sony łączy się bez problemu z TV, Samsungiem nie mogę. 20 FE ani A34 z najnowszymi aktualizacjami nie łączą, trybu serwisowego też się nie da włączyć.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_p0sejHA, Ustawienia deweloperskie w dalszym ciągu są dostępne, tylko Samsung zmienił/zablokował opisany tutaj sposób ich uruchomienia. Nie znaczy to, że nie da się już do nich w ogóle dostać. Kilka dni temu na SamMobile był opisywany jeden działający sposób dostania się do tych ustawień.

Screenshot_20240108_181312_Shield Red.jpg

Members_p0sejHA
First Poster
Opcje

Dzięki za info, ale raczej nie chce mi się co chwila szukać nowej metody obejścia vendor-lockinu. Do tej pory polecałem Samsungi ze względu na długi czas wparcia, ale po czymś takim zdecydowanie przestanę. To są jakieś ***** żeby tak podstawowa funkcja była celowo blokowana przez producenta.

0 Like