Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak kafelka Cast z panelu szybkich ustawień

(Temat utworzony: 26-01-2023 09:46 AM)
422 Wyświetlenia
lagusz
Apprentice
Opcje

Dlaczego zniknął kafelek Cast z panelu szybkich ustawień? Widzę go w telefonie Pixel, też z Androidem 13, więc to nie jest ograniczenie Androida. Teraz, żeby wysłać ekran telefonu na chromecast, trzeba wejść w Google Home, znaleźć urządzenie, wybrać i dopiero wybrać Prześlij ekran, a potem jeszcze dwa razy potwierdzać. Czemu to takie skomplikowane?

0 Like
7 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy mógłbyś pokazać jak wygląda taka ikonka na telefonie Pixel lub jak wyglądała na telefonie Galaxy? Poszukam u siebie czy również zniknęła po aktualizacji do wersji Android 13.

blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Wydaje mi się, że Google cast zamieniło się w Google TV ale mogę się mylić 😀
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
@lagusz Nie kojarzę aby był taki kafelek jak Cast? A może chodzi Ci o Smart View?
Napisz jaki masz model markę TV?
Jak wiadomo od Androida 11 jest takie info?
Nie można już połączyć się z funkcją Chromecast za pomocą aplikacji Smart View. Zamiast tego można użyć aplikacji Google Home.

lagusz
Apprentice
Opcje

OK, z tą nazwą Cast nie byłem do końca precyzyjny, ona się pojawia w różnych aplikacjach, ale na pewno powtarzalny jest obrazek (obraz poniżej). W Pixelu nazywa się to Przesyłanie i jest dostępne z szybkiego menu, co pozwala szybko przesłać ekran telefonu na telewizor. W S22 ta opcja jest dostępna w aplikacjach, takich jak YT, Google photos, Spotify, itp. ale nie z Menu telefonu. Żeby z S22 przesłać ekran telefonu, trzeba wejść w Google Home.
Do telewizora mam podpięty zewnętrzny Google Chromecast 4 więc to nie jest kwestia telewizora. Niektóre TV mają wbudowane chromecasty, ale wtedy sytuacja pewnie podobna.

Przesyłanie.jpeg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W telefonach Galaxy dostępna jest w skrótach wyłącznie opcja Smart View, która informuje, że w przypadku chęci skorzystania z urządzenia Chromecast konieczne jest pobranie aplikacji Google Home.

lagusz
Apprentice
Opcje

OK, ale czemu po zainstalowaniu Google Home nie pojawia się opcja dodania "Przesyłaj" do kafelków? Podejrzewam, że to jakieś ograniczenie Samsunga raczej, niż aplikacji, skoro w innym telefonie jest.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@lagusz, warto zgłosić odpowiednią sugestię za pomocą aplikacji Samsung Members. Poniżej znajdziesz instrukcję.

[Poradnik] Jak zgłosić sugestię do firmy Samsung?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...