Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie działające Wiadomości

(Temat utworzony: 26-09-2024 12:46 PM)
1032 Wyświetlenia
Kubixonek
Pioneer
Opcje
Nie działają mi niektóre wiadomości, w sensie: do niektórych mogę pisać, a do niektórych wiadomości się nie mogą wysłać.
Czy to problem dla mnie czy gdzieś się już pokazał u kogoś?
(Sprawdzałem aplikacje Wiadomości Google i samsungowe)
Galaxy A52
One UI: 6.1 
SIM: Orange włożona - nie testowana w innych telefonach
Aktualizacja: najnowsza ze 6 września 2024 aktualizacja wiadomości też najnowsza 
(Screenshoty dodam jeśli będzie potrzeba) 
Anessal
Voyager
Opcje
Wkradł się błąd mam na myśli osoby do których nie mogę wysłać SMS, w ustawieniach w wyszukiwarce wpisałam RCS wyskoczyło ustawienie ogólne dotyczące RCS wyłączyłam i zobaczę jak będzą smsski się zachowywać
0 Like
Anessal
Voyager
Opcje
Po wyłączeniu RCS nadal SMS z Chomp do tych kilku osób nie dochodzi, po zmianie na wiadomości Google bez problemu, sprawdzę jeszcze iphona
0 Like
Anessal
Voyager
Opcje
IPhone wysłana wiadomość bez problemu z Chomp przy okazji dowiedziałam się że prawdopodobnie moja karta sim nie obsługuje rcs Orange na kartę
0 Like
Dembol
First Poster
Opcje

Witam mam pewien problem ze nie moge wyslac sms do nie których osób a do innych normalnie moge gdzie leży problem?

0 Like
Naconitu
Pathfinder
Opcje
W czacie z osobami do których nie możesz wysyłać wiadomości wejdź w ustawienia (trzy kropki na górze po prawej) -> Szczegóły -> zaznacz "Wysyłaj tylko sms i mms".

Powinno pomóc
0 Like
Anessal
Voyager
Opcje
Edit po wyłączeniu RCS gdy nie mogłam włączyć ponownie wyczyściłam dane operatora pokazała się apka sim at i wiadomości Google i coś zaczęło się włączać samo bez mojego udziału pokazało się że rcs jest włączone na moim numerze telefonu bo jednak mój opretor to obsługuje i teraz mogę włączyć i wyłączyć rcs czyli żeby naprawdę rcs się włączyło trzeba było podłubać, jak domyślnie włączony jest Chomp to rcs nie działa ustawienia wyszarzone, jak włączone wiad google działa rcs od mojego operatora dopiero teraz można włączyć i wyłączyć ale przy aktywnej domyślnie apk od googli, ktoś następny skarży się na sms, sprawdzę jak to działa przy Samsungowych wiadomościach
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Z tego co mi wiadomo, to ostatnio są problemy z wysłaniem wiadomosci do osób które posiadają IPhone,y. Proszę na początek ponownie uruchomić telefon i spróbować wysłać wiadomość na wyłączonym RCS
0 Like
Anessal
Voyager
Opcje
Robię się zabawnie, przy domyślnej Samsungowe apce w ogóle w ustawieniach wyszukiwarka ustawień nie znajduje rcs w ogóle null, przy moim Chomp są a jakże tylko wyszarzone apka nie używa rcs, przy włączonych Googlowych jak najbardziej włączone, tym niemniej Samsungowa wysłała SMS do osoby do której Chomp nie może, zaznaczam że Chomp jest aktywną aktualizowaną apką , wnioski mam wrażenie że problemy dotyczą u odbiorców też i nie aktualizowanych domyślnych apk do wiadomości, na moim S24U nie mam problemu z wysyłaniem wiadomości do wszystkich z wiadomości samsundowych i Googlowych, problem występuje przy apce zewnętrznej, przy okazji poszukiwań uruchomiłam sobie rcs
0 Like
Kubixonek
Pioneer
Opcje
Tylko jedna osoba ma IPhone ale inni nie mają IPhone i też nie działało, a telefon był uruchomiony ponownie 2 razy
0 Like
Dembol
First Poster
Opcje
Próbowałem. A ma znaczenie czy się korzysta z wiadomosci google czy wiadomosci z aplikacji samsunga? Na tym.i na 2 próbowałem i nie da się. Jedno co zauważyłem że osoba co ma iphone nie mogłem do niej wyslac wiadomosci lecz gdy ona pierwsza do mnie napisała to mogłem normalnie odpisać i wiadomosc się wyslala
0 Like