Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie działają kody serwisowe

(Temat utworzony: 20-01-2023 12:22 AM)
39797 Wyświetlenia
tom55asz
Apprentice
Opcje

Nie działa kod #*0228# na kalibrację baterii bo zainstalowaniu Androida 13. Jakieś sugestie????

Przejdź do rozwiązania
74 Odpowiedzi
mati1010
Explorer
Opcje
Będę kontaktował się z serwisem
0 Like
mati1010
Explorer
Opcje
Po kontakcie z serwisem dostałem informację, że serwis już nie kasuje cykli ładowania i nie ma potrzeby formatowania baterii. Jednak zrobiłem factory reset, nie przywracałem kopii zapasowej , rozpakowałem baterie do zera po czym naładowałem do 100% na wyłączonym telefonie. Póki co jest ogromna różnica, co prawda cały czas Wi-Fi ale przed tym zabiegiem max SOT nawet na wifi to masz 4:201704831974835.jpg
0 Like
kaziuA535G
Navigator
Opcje
Galaxy A53 5G 
Ktoś wie może dlaczego ten kod *#9900# już nie wchodzi nie działa na tym modelu?na andku 13 działało a teraz już 14 i jak patrzę nie wchodzi 
Ktoś coś?to chyba kod serwisowy bądź ukryte menu chodzi mi o to nigdy nie stosowałem a teraz nawet nie działa
(
1. Rozładuj baterię do 5%
2. Otwórz dialer telefoniczny i wpisz *#0228#, następnie kliknij „Szybki start”, a następnie naciśnij „OK”, gdy pojawi się monit z ostrzeżeniem (uwaga że to nie zadziała, jeśli jesteś nadal podłączony, więc odłącz najpierw przed próbą uruchomienia tego kodu USSD)
3. Poczekaj, aż ekran telefonu włączy się ponownie i sprawdź procent baterii (powinien spaść do rzeczywistego procentu baterii)
4. Naładuj urządzenie do 100% bez przerw
5. Wyłącz telefon, następnie włącz go ponownie i odłącz od ładowarki
6. Powtórz kroki 2-4 jeszcze około 3 razy (po mniej więcej trzecim razie odczyty baterii powinny być wypoziomowany i powinien wskazywać 100% nawet po naciśnięciu szybkiego startu; jeśli nie, powtórz jeszcze kilka razy, a jeśli nadal się nie wyrówna, oznacza to, że bateria wymaga wymiany)
7. Gdy telefon jest podłączony do 100%, wróć do dialera telefonicznego i wpisz *#9900# następnie przewiń w dół do „batterystats.bin reset” i kliknij go
8. Wyjdź z menu SysDump i uruchom ponownie telefon
9. Powtórz kroki 1-8 po tygodniu
10. Ciesz się dokładniejszymi odczytami baterii!)
miroON
Big Cheese
Opcje
wejdź w Ustawienia~Bezpieczeństwo i Prywatność~Automatyczna Blokada~wyłącz po tym działaniu kody powinny ci działać
kaziuA535G
Navigator
Opcje
Dzięki działa🤔
Jakieś nowe zabezpieczenia w one ui 6 ?
0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
No tez nie wiedziałem ale gdzieś przy okazji wyczytałem że kody nie wchodzą i że ma to byc w OneUi 6.1 U mn na 23u mam wyłączone od początku.A tu link do poczytania

https://www.samsung.com/pl/support/mobile-devices/zabezpiecz-swoje-urzadzenie-galaxy-za-pomoca-nowej...
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kaziuA535G, Wraz z wydaniem Android 13 One UI 5 Samsung dezaktywował część kodów serwisowych.

Kamil37
Explorer
Opcje
Mnie ten kod wszedł bez problemu.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kamil37, *#9900# powinien w dalszym ciągu działać, ale *#0228# jest zablokowany na większości urządzeń z Android 13 i nowszym.

kaziuA535G
Navigator
Opcje
Działają obydwa ale jak wyżej cza wyłączyć opcję
0 Like