Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie działają kody serwisowe

(Temat utworzony: 20-01-2023 12:22 AM)
40785 Wyświetlenia
tom55asz
Apprentice
Opcje

Nie działa kod #*0228# na kalibrację baterii bo zainstalowaniu Androida 13. Jakieś sugestie????

Przejdź do rozwiązania
77 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę być ostroznym wpisywaniu tego typu kodów nieraz potrafią bardziej zaszkodzić niż polepszyć. Gdyby było to takie proste serwisy nie miały by odpowiedniego sprzętu do tego typu operacji. Nowa bateria i tak uczy się przez parę dni wzorców, więc musimy jej dać czas. Wszystko co robimy sami robimy na własną odpowiedzialność. Proszę mi wierzyć że już nie jedna osoba potrafiła namieszac w telefonie, przez jakieś dziwne rzeczy wyczytane na internecie.
KK73
Pioneer
Opcje
Ten akurat podał mi kolega z serwisu. Ale oczywiście ma Pan rację.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
A kolega jest z autoryzowanego serwisu? Ten kod robi Panu tak jakby nauczanie od nowa baterii, ale proszę pamiętać że nie skasuje Panu cykli baterii jak i nie zadziała na wszystkich telefonach. Mogło się Panu poprawic, dlatego że bateria mogła się źle nauczyć wzorców i po resecie ponownie się zaadaptowała. Tej funkcji nie powinno się też używać przy starych bateriach, ani dość często, takiej zaciągnąłem informacji od kolegów z CCS
kk279
First Poster
Opcje
No ale czy konieczny jest reset cykli ładowania baterii po jej wymianie na nową, czy powinno wystarczyć "nauczenie" jej nowych wzorców? W tym przypadku kod *#9900# powinien jak najbardziej pomóc.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kk279, Według producenta reset cykli należy przeprowadzić po każdej wymianie baterii. Kody 0228 i 9900 nie służą do resetowania licznika cykli. Reset wykonywany jest przez serwis lub aplikację Self-Repair Assistant w obsługiwanych modelach.

kk279
First Poster
Opcje
Rozumiem, że nie zrobię resetu tymi kodami. Rootować też nie mam ochoty. Wymieniłem baterię w swoim s10, który nie kwalifikuje się do self repair i już zauważyłem dużą poprawę ale wg accu battery nie ładuje do pełna nowego akumulatora. Spróbuję 9900 i adaptację wspomnianą przez Serwisanta, może to coś poprawi...
0 Like
mati1010
Explorer
Opcje
Ja jestem po wymianie baterii na nową oryginalną. Wychodzi na to że poziomy cykli baterii jest na poziomie około 1000. Bateria trzyma tej samo fatalnie jak stara bateria. Jest jakiś sposób na reset cykli? Dodam, że posiadam root. Telefon to S10+
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@mati1010, spróbuj zrobić hard reset urządzenia.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
mati1010
Explorer
Opcje
Robiłem poprzez wgrywanie nowego oprogramowania
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@mati1010, po ponownej konfiguracji bateria uczy się wzorców użytkowania przez ok. 2 tygodnie, po tym okresie czas pracy baterii powinien się polepszyć, a cykle może zresetować jedynie autoryzowany serwis.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.