Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Google Gemini s24 Ultra wiadomości

(Temat utworzony: 03-11-2024 04:42 PM)
1301 Wyświetlenia
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Witam!

Mam pytanie odnośnie Gemini w wiadomościach Google. Wiadomości Google są moją domyślną aplikacją do wysyłania wiadomości sms. Jeśli chodzi o asystenta głosowego to na ten moment mam ustawionego oczywiście z Google. Do różnych rzeczy a propos obróbki zdjęć w wyszukiwania szybkiego z AI korzystam z Samsunga, chcialem używać w wiadomościach Google Gemini, ale wyskakuje mi błąd kiedy chciałem to wypróbować. Podpowiecie jak to zrobić?

image

0 Like
Rudi97
Helping Hand
Opcje
Spróbuj zrobić tak jak piszą1730654596104.jpg
0 Like
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Niby wszystko jest a dalej nie działa. Co powoduje usunięcie danych i wyczyszczenie pamięci podręcznej z wiadomości Google gdybym chciał to zrobić?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Asystent Gemini ma sporo błędów, więc może działać niepoprawnie. Nie wszystkie funkcje są też jeszcze dostępne w naszym regionie.
0 Like
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Witam wszystkich serdecznie. 

Zwracam się z prośbą o pomoc do osób doświadczonych a przede wszystkim techników bo wychodzi na to że mam do czynienia z bardzo nietypowym problemem. 

Wczoraj spędziłem 5 godzin przeszukując internet w poszukiwaniu odpowiedzi cały YouTube i wychodzi na to że jestem chyba jakimś ewenementem. 

Jestem posiadaczem Galaxy s24 Ultra zakupionego w sklepie Samsung a sieć do t-mobile. Wczoraj postanowiłem przejść z asystenta Google na Google Gemini. Aplikacje Gemini zainstalowałem i sam asystent działa bez problemu. Problem jaki zauważyłem to Gemini w wiadomościach Google. Jak już pewnie się domyślacie domyślną aplikacją do wysyłania wiadomości sms i MMS są wiadomości od Google. Po kliknięciu przycisku Gemini w wiadomościach przekierowało mnie do czatu z Gemini chciałem wypróbować jak to działa i wybrałem jedną sprawę definiowanych odpowiedzi żeby sobie to sprawdzić i kliknąłem wyślij. I tutaj zaczyna się cała sytuacja. Po wysłaniu wiadomości wyskakuje mi komunikat nie powiodło się spróbuj ponownie. Przeszukałem wszystkie dostępne mi wiadomości w Internecie na ten temat i sprawdziłem co trzeba i gdzie trzeba. Czaty rcs w ustawieniach oczywiście są włączone. Sprawdziłem również w ustawieniach konta Google czy mam przypisany prawidłowy numer telefonu. Wszystko i wszędzie co się tylko dało posprawdzałem i teoretycznie powinno to działać A nie działa. Podczas szukania zauważyłem jednak że mam problemy mimo włączonego czatu rcs i wszystkich ustawień że owe czaty nie działają. Pisząc z tego telefonu do żony zauważyłem że nie mam możliwości wysłania wiadomości rcs a jedynie zwykły SMS. to dziwne mam też drugi telefon starego poczciwego s20 plus 5g w którym sprawdziłem wszystkie ustawienia i są identyczne jak w s24 ultra i tam czaty rcs działają bez problemu. Mam jeden numer i dwie karty SIM w tandemie w momencie kiedy korzystam z jednego telefonu drugi jest w trybie samolotowym i nie łączy się z siecią. Na s20 plus postanowiłem że sprawdzę jak działa tam Gemini i cóż po zainstalowaniu Gemini i przejściu z asystenta na Google Gemini na starym telefonie który jest tak samo ustawiony działa to bez problemu zarówno czaty rcs są obecne widzę jak ktoś do mnie pisze i mam możliwość wysyłania wiadomości w formie rcs-u to na dodatek Gemini w wiadomościach działa tam bez problemu. Resetowałem telefon odinstalowałem Gemini wyłączyłem czaty rcs i zrobiłem wszystko od nowa wyczyściłem dane aplikacji wiadomości i nic to nie dało. Robiłem to zarówno na zasięgu operatora jak i na sieci WiFi. Nawet próbowałem podmienić kartę i przełożyć ją ze starego do nowego telefonu ale to też nic nie dało. Nie wiem gdzie może leżeć problem skoro sam asystent głosowy działa czaty rcs są włączone a mimo to nie mogę wysyłać wiadomości w tym formacie. w niektórych kontaktach widzę że mam możliwość wysłania wiadomości rcs a w niektórych tylko SMS ale tak jak na s20 Plus do żony mogłem napisać wiadomość rcs tak na ten sam numer telefonu i to samo urządzenie z s24 Ultra do tego samego kontaktu mogę wysłać jedynie SMS o co tu może chodzić???
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@ŁukaszK_, piszesz, że wyłączyłeś czat RCS i zrobiłeś wszystko od nowa, więc warto trochę odczekać, bo widziałem sporo przypadków, kiedy po ponownej rejestracji czatu RCS trzeba było odczekać nawet do 2 dni, żeby usługa zaczęła ponownie działać.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Po wyłączeniu i włączeniu czatu rcs ks 24 Ultra z jakiś czas widniała informacja że mój numer jest weryfikowany a potem po wejściu w wiadomości Google od razu wyskoczyła informacja że czaty RC są dostępne żeby nie włączył i kiedy to kliknąłem To w ustawieniach rcs przy numerze telefonu wyskoczyła już na zielono informacja połączono. Zrobiłem to też na tym starym telefonie wyłączyłem i włączyłem czaty rcs i tam tak samo po chwili wyskoczyło że numer jest połączony rcs działa i natychmiast mogłem korzystać z tych czatów nie musiałem na nic czekać A tak samo resetowałem wszystko jak przy s24 Ultra i działanie było niemal natychmiastowe. Więc myślę że nie o czasu tutaj chodzi tym bardziej że robiłem to wczoraj w dzień minęła praktycznie doba od kiedy czaty rcs ponownie są włączone na s24 Ultra przy tych samych ustawieniach co na s20 Plus i w dalszym ciągu na s24 nie mogę korzystać z czatu w rcs aby mieli nadal nie działa w wiadomościach a starym telefonie wszystko działa
0 Like
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Okej ale tak jak piszę na starym już czteroletnich urządzeniu zarówno czaty rcs jak i Google Gemini działają bez problemu A na tych samych ustawieniach s24 Ultra nie działa ani rcs ani Gemini A są użytkownicy którzy mają ten sam telefon korzystają i z czatów i z Gemini bez problemu
0 Like
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Taki komunikat widnieje na s24 Ultra przy włączonych czatach rcs i Google Gemini dodam jeszcze że zainstalowałem odnosząc się do linku ustawieniach konta Google ze sklepu Play operatora żeby mieć wszystko najbardziej aktualne1730708136373.jpg
0 Like
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Dodam jeszcze zauważyłem dziwną sytuację że jak będąc podpiętym to siedzi WiFi bez problemu korzystam z YouTube przeglądarki internetowej aktualizuje aplikacje przez sklep Play i nie ma problemu tak na przykład z Galaxy store będąc podpiętym pod wi-fi czy korzystając na przykład z niektórych stron internetowych czy na zasięg wszystko działa
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Z tego co wiem, to właśnie na nowych androidach Gemini ma właśnie problemy
0 Like