Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Freezy ekranu podczas korzystania z messengera

(Temat utworzony: 17-03-2022 09:23 PM)
7029 Wyświetlenia
Lancek
Explorer
Opcje

Cześć! Pytanie do was czy to tylko ja i moi znajomi mają ten problem czy to jednak kwestia ogólna. Znalazłem gdzieś na forach posty z końca roku dotyczące S21 i problem tam też nie został rozwiązany.

U mnie to występuje na S22 Ultra, występowało na S10+ po aktualizacji do Androida 12, u znajomego na S20FE jest identycznie. Wrzucam poniżej film o co dokładnie chodzi. Sytuacja występuje tylko jeśli korzystamy z bombelka messengera, jak się go wyłączy i odpala messengera na pełnym ekranie to nie ma żadnego problemu. Kwestia problemu z softem u Samsunga, bug Androida 12 czy coś z aplikacją messengera? 

Z góry odpowiem na standardowe porady - telefon po hard resecie, po wipe cache, po przeinstalowaniu aplikacji - nic to nie dało. Telefon zaktualizowany, wszystkie aplikacje również. 

Film pokazujący o co chodzi. Jak widać ekran odczytuje dotyk tylko nic się nie dzieje na ekranie. Dopiero po 1-2 sekundach zaczyna reagować. https://youtu.be/rHxEPnIcmTU

EDIT: Tutaj rozwiązanie problemu. Dotyczy wszystkich samsungów z androidem 12! https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s21/zacinanie-si%C4%99-telefonu-android-12-naprawa/...

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
b0rek
Explorer
Opcje
Uwaga, po dzisiejszej aktualizacji która u mnie wskoczyła problem zniknął.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
133 Odpowiedzi
Patryksk
First Poster
Opcje
Czesc, mam problem przy jakiejkolwiek interakcji w dymek messengera (przesunięcie na ekranie, wyjscie z czatu) ekran przestaje dzialac na 2-3 sekundy. Slyszalem ze nie tylko ja mam ten problem. Jak temu zaradzic?
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Patryksk  Cześć

Spróbuj wyczyścić dane i pamięć aplikacji Messenger. Ścieżka: Ustawienia -> Aplikacje -> Messenger -> Pamięć Domyślna -> Wyczyść pamięć i dane.

kubajrzbk
Navigator
Opcje
Nie pomaga, ustawienia fabryczne bez kopii zapasowej też nie pomagają
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kubajrzbk  Może spróbuj dodać aplikację Messenger do kategorii "Nigdy nie usypiaj aplikacji" - Ustawienia > Pielęgnacja urządzenia > Bateria > Limity użycia w tle > Nigdy nie usypiaj aplikacji.

kubajrzbk
Navigator
Opcje
Niestety to nic nie zmienia.
0 Like
Pietrek_xD
Pioneer
Opcje
Mam to samo 😞
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pietrek_xD @Patryksk @kubajrzbk  Proszę sprawdzić dostępność aktualizacji aplikacji messenger

zolton
Pathfinder
Opcje
Tez to mam. Dodatkowo brak okolo 50% powiadomień nowych wiadomości.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zolton  Nowych wiadomości z Messenger?