Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Freezy ekranu podczas korzystania z messengera

(Temat utworzony: 17-03-2022 09:23 PM)
7040 Wyświetlenia
Lancek
Explorer
Opcje

Cześć! Pytanie do was czy to tylko ja i moi znajomi mają ten problem czy to jednak kwestia ogólna. Znalazłem gdzieś na forach posty z końca roku dotyczące S21 i problem tam też nie został rozwiązany.

U mnie to występuje na S22 Ultra, występowało na S10+ po aktualizacji do Androida 12, u znajomego na S20FE jest identycznie. Wrzucam poniżej film o co dokładnie chodzi. Sytuacja występuje tylko jeśli korzystamy z bombelka messengera, jak się go wyłączy i odpala messengera na pełnym ekranie to nie ma żadnego problemu. Kwestia problemu z softem u Samsunga, bug Androida 12 czy coś z aplikacją messengera? 

Z góry odpowiem na standardowe porady - telefon po hard resecie, po wipe cache, po przeinstalowaniu aplikacji - nic to nie dało. Telefon zaktualizowany, wszystkie aplikacje również. 

Film pokazujący o co chodzi. Jak widać ekran odczytuje dotyk tylko nic się nie dzieje na ekranie. Dopiero po 1-2 sekundach zaczyna reagować. https://youtu.be/rHxEPnIcmTU

EDIT: Tutaj rozwiązanie problemu. Dotyczy wszystkich samsungów z androidem 12! https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s21/zacinanie-si%C4%99-telefonu-android-12-naprawa/...

Przejdź do rozwiązania
133 Odpowiedzi
kaziuA535G
Navigator
Opcje
Niestety bez zmian
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@kaziuA535G Robiłeś reset telefonu jako twardy reset z usunięciem danych czy reset jako restart urządzenia? W jakiej przeglądarce otwierają Ci się linki? Chrome/Samsung Internet/Przeglądarka Messengera?

0 Like
kaziuA535G
Navigator
Opcje
Reset czyli przywrócenie ustawień fabrycznych ale z poziomu telefonu a nie recovery czy jak to tam się nazywa
Zawsze otwierały się linki z Messengera w przeglądarce Messengera czy tam fejsa teraz nic
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@kaziuA535G, a czy po przywróceniu ustawień fabrycznych wgrywałeś kopię zapasową?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.