Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dziwne wyszukiwanie głosowe w aplikacjach

(Temat utworzony: 09-05-2022 12:16 AM)
668 Wyświetlenia
ralffi
Explorer
Opcje

Witam.

W większości aplikacji włącza mi się wyszukiwanie głosowe od Google.

vs_google.jpg

Jednak w niektórych apkach np. w youtube włącza mi się "inne" wyszukiwanie głosowe.

vs_yt.jpg

Do tej pory nie zwracałem na to uwagi, ponieważ oba działały w ten sam sposób. Od pewnego czasu to drugie wyszukiwanie działa tak, że po tym jak wypowiem tekst którego szukam, to najpierw jest odtwarzany komunikat w obcym języku (to nie angielski), a potem niezdarna próba powtórzenia wyszukiwanej frazy (również w tym obcym języku).

Czy to jakieś wyszukiwanie samsunga, bixby, czy może ułatwienia dostępu?

Jak wyłączyć to powtarzanie szukanego zapytania lub jak wyłączyć to "inne" wyszukiwanie całkowicie?

0 Like
9 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@ralffi Witam. Jest to wyszukiwanie głosowe YouTube. Funkcja dodana została jakiś czas temu przez aplikacje i wykorzystuje algorytm z Asystenta Google.
ralffi
Explorer
Opcje
Jak wyłączyć to głosowe powtarzanie wyszukiwanej frazy? Wcześniej się to nie uruchamiało.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nie da się tego wyłączyć na dzień dzisiejszy, bo jest to dodane przez YouTube do swojej aplikacji.
0 Like
ralffi
Explorer
Opcje
Nie zrozumieliśmy się. Nie chcę wyłączać wyszukiwania głosowego i wiem, że jest częścią aplikacji.
Chcę wyłączyć odczytywanie na głos komunikatu w obcym języku. Nie jest on częścią aplikacji, ponieważ już zweryfikowałem, że na innych telefonach się tak nie dzieje. Zatem to jakiś feature Samsunga. Pytanie jaki? Asystent bixby? Ułatwienia dostępu?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nie jest to przez Samsunga a przez Asystenta Google. Wpisz u góry w wyszukiwaniu aplikacji Generowanie mowy i ustaw tylko w trybie głośnomówiącym. I.tez zależy od Androida na A20e co mam A11 nie mam głosu na S20+ A12 już jest.Screenshot_20220509-160541_Finder.jpgScreenshot_20220509-160536_Google.jpg
ralffi
Explorer
Opcje
Mam już włączone to ustawienie i asystent nadal gada jak najęty. Przecież to jakiś koszmarek. Update do Androida 12 robiłem już jakiś czas temu i nie było tego czytania odpowiedzi na głos przez asystenta. Zauważyłbym, ponieważ jest to cholernie irytujące. Jeszcze byłbym w stanie zrozumieć gdyby odpowiadał po angielsku skoro nie potrafi po polsku, a nie w nieznanym mi narzeczu. Musi być jakiś sposób żeby się tego pozbyć.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak jak mówię to jest dodawane przez YouTube
0 Like
jerrox
Voyager
Opcje
Cześć dziś zauważyłem przy korzystaniu z opcji wyszukiwania glosowego na YouTubie, wypowiadanie wyszukanej frazy na głos. Czyli klikam wyszukaj Mozart i pokazuje mi wszystkie filmy z Mozartem i mówi Mozart. Jak wyłączyć tą glosową odpowiedź. 
0 Like
jerrox
Voyager
Opcje
Już wiem, że jest za to odpowiedzialny syntezator mowy, jest jakby wyłączony ale zawsze mówi wyszukiwaną treść.
0 Like