Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dex station i Samsung S8

(Temat utworzony: 19-02-2024 10:36 PM)
292 Wyświetlenia
_KapKa_
Apprentice
Opcje

Cześć, Mam pewien problem, otóż podłączam "DEX station" do telewizora przez HDMI ,do ładowarki i do telefonu, a na telefonie (Samsung S8)  nic się nie wyświetla, że włączyłem DEX, tak jakby w ogóle nie działa. Czy jest na to jakieś rozwiązanie???

0 Like
16 Odpowiedzi
AndrzeM_
Explorer
Opcje
Mam pytanie. Wyświetlam filmy na telewizorze Panasonic poprzez bezprzewodowy dex i strasznie "szarpie obrazem. Czy kupno kabla usb c - hdmi pomoże? I czy tym kablem będę mógł podłączyć się do każdego telewizora (nawet tego bez dex-a) by wyświetlać zawartość telefonu.
0 Like
Adikkiel
Helping Hand
Opcje
Tak, Samsung DEX działa po stronie smartfona.

W zależności od konfiguracji, może on się włączać automatycznie po podłączeniu kabla HDMI.
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Działa z każdym telewizorem i projektorem posiadającym hdmi i rozdzielczość minimum 1920x1080. I działa bardzo płynnie. Ja podpinam przez huba w którym mam jeszcze 3 USB3 (głównie mysz I klawiatura) i USB-C dzięki któremu mogę ładować smartfon podczas pracy - I w wielu momentach zastępuje mi to zwykły komputer.
0 Like
lalamido11
Explorer
Opcje
Tak kabel bedzie ok podłaczysz go do wieksziści monitorów i tv z wejsciem hdmi wada dex na kablu jest brak dzwieku w danym tv lub monitorze tylko dzwiek z telefonu albo przez blutoth na głosnik.
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Hmm, u mnie odtwarza dex dźwięk normalnie na telewizorze.... może kwestia lepszej przejściówki.
0 Like
Prom888111
Helping Hand
Opcje
lalamido11 jeżeli dźwięk po kablu nie odpala się automatycznie na tv,to trzeba go włączyć ręcznie.Są dwa sposoby,pierwszy po odpaleniu filmu wróć do ekranu startowego na telefonie,ściągnij górną belke.Będziesz miał okno z suwakiem postępu filmu,w górnym prawym rogu tego okna masz napis w jasnym małym okienku wyjście multimed. klikasz w to,i pojawi sie okno z 3 pozycjami,pierwsza pozycja suwak postępu filmu,druga z napisem Ten telefon,trzecia z napisem Urządzen. wyświetlające.Musisz kliknąć trzecią pozycje i dźwięk będzie na tv.Drugi sposób robisz na tv kursorem wybierasz ikone dźwięki na dolnej belce,gdy na tv pojawi sie okno głośności,klikasz trzy kropki.Pojawi się większe okno odnośnie dzwięków,musisz kliknąć w pierwszą pozycje Zmień wyjście audio,potem pojawi się okno i w nim klikasz na Urządzen. wyświetlające,i będziesz miał dźwięk na tv.Mam nadzieje,że uda Ci się to zrobić.Pozdrawiam!
0 Like
Prom888111
Helping Hand
Opcje
AndrzeM mam pytanie,na tv Panasonic bezprzewodowo Dexa uruchomiłeś za pomocą przystawki wifi,czy tv ma wifi.Pytam bo u mnie na Panasonicu z wifi za diabła nieche się Dex odpalić.
0 Like