Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Camera Light Sensor battery drain

(Temat utworzony: 09-02-2022 12:02 PM)
7376 Wyświetlenia
ŁukaszS24U
Explorer
Opcje
Od około tygodnia zauważyłem aplikacje Camera Light Sensor zużywającą baterię której nie było wcześniej. Na pewno nie było jej przed aktualizacją do androida 12 i one ui 4.0. 

Mam wyłączone wszystkie funkcję oprócz automatycznej jasność ekranu czyli:
- automatyczna jasność AOD (włączone tylko na powiadomienia) 
- wyciszanie gestem 
- ochrona przed przypadkowym dotknięciem. 

Wipe cache oraz czyszczenie pamięci samej aplikacji nie przynosi skutku. 
Czy ktoś ma podobne obserwacje lub wie jak rozwiązać problem? 

image

image

SzymonM
Expert
Opcje

@ŁukaszS24U jeśli problem zauważyłeś po aktualizacji, to zgłoś raport o błędzie poprzez Samsung Members:

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

ŁukaszS24U
Explorer
Opcje
Androida aktualizowałem w pierwszym możliwym terminie - telefon z dystrybucji Samsung, także problem pojawił się samoczynnie blisko 2 msc później.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ŁukaszS24U, Próbowałeś czyścić dane tej aplikacji ?

ŁukaszS24U
Explorer
Opcje
Jak pisałem wyżej, tak czyściłem bez wyraźnego efektu. Aplikacji, aplikacji aparatu, wipe cache oraz repair apps bez skutku.
Test od wczoraj, po wyłączeniu jasności adaptacyjnej, Camera Light Sensor nie wybudza się.
Tylko to nie jest rozwiązaniem problemu... Screenshot_20220211-125325_Device care.jpg
0 Like
Chinchilla
First Poster
Opcje
Mi to dzis zezarlo 50%...Screenshot_20220917-210433_Device care.jpg
0 Like
Members_iy8VQGW
First Poster
Opcje

Ten błąd jest irytujący. Od roku sensor się zawiesza. Już chyba 6 aktualizacji czekam że będzie lepiej. Próbowałem czyszczenia danych, wyłączania aplikacji. Tak jakby wpadał w while i kręcił się w kółko.  Tylko wyłączenie adaptacji daje efekt.

A standardowo sensor zjada 60-70 procent z jednego cyklu ładowania. Po resecie telefonu lub aktualizacji jest tydzień ok a potem to samo

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_iy8VQGW, zgłoś błąd w ten sposób: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

dexth
First Poster
Opcje
U mnie podobna sytuacja. Napisałem do samsung members ale nie wiem czy odpowiedzą
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@dexth, powinieneś otrzymać odpowiedź. Niestety ciężko powiedzieć kiedy to nastąpi. Trzeba cierpliwie zaczekać.

dexth
First Poster
Opcje
Bo to chyba normalne nie jestScreenshot_20230503-144853_Device care.jpgScreenshot_20230503-112340_Settings.jpg
0 Like