Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 46 mm synchronizacja kalendarza

(Temat utworzony: 12-03-2019 09:19 PM)
1988 Wyświetlenia
Michal142
Explorer
Opcje

Cześć,

Od około miesiąc aużywam GW 46mm, zaktualizowałem do najnowszego softu. Mam irytujący mnie problem z synchronizacją. W zegarku mam ustawiony widżet kalendarza. Jak aktualizuję jakieś wydarzenia w kalendarzu na telefonie to na zegarku się one nie synchronizują. Przykładowo mam jakieś wydarzenie cykliczne, któro wyświetla się na zegarku, a jak usunąłem je z telefonu to w kalendarzu na telefonie już go nie ma, ale na zegarku nadal się wyświetla. Nie znalazłem żadnego ustawienia ręcznej synchronizacji, czy jest jakiś sposób, aby to naprawić ?

0 Like
14 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Michal142, U mnie działa to tak:

Jak dodam wydarzenie na telefonie, to od razu pojawia się na zegarku. Usunięcie go z telefonu powoduje usunięcie wydarzenia na zegarku. W drugą stronę działa to identycznie. Czyli utworzenie i usunięcia wydarzenia na zegarku natychmiastowo ma wpływ na aplikację Kalendarz w telefonie. Synchronizacja odbywa się momentalnie po jakimkolwiek działaniu.

U Ciebie jest coś nie tak skoro kalendarze się nie synchronizują.

Spróbuj na początek wykonać soft reset obu urządzeń.

W dalszej kolejności jeśli poprzednia wskazówka nie pomoże, to odinstaluj "Galaxy Wearable" oraz "Galaxy Watch Plugin". Zainstaluj na nowo Galaxy Wearable i sparuj zegarek.

Michal142
Explorer
Opcje

@ Kamil40013

Dokładnie o to mi chodzi. U mnie tej synchronizacji nie ma i jest to uciążliwe.

Michal142
Explorer
Opcje
Problem sam się naprawił, nie mam pojęcia co było nie tak, ale teraz działa - ciekawe jak długo.
Mario8383
First Poster
Opcje
Mam problem z synchronizacją wydarzeń kalendarza google na GW 5 PRO najprościej mówiąc nie wyświetlają się. Mam ustawioną tarczę a na niej wieczny widok brak zbliżających się wydarzeń, jak to klikam to jest informacja zsynchornizowano do i data za 7 dni. Mam zsynchronizowany kalendarz googla z samsung. Poszukałem trochę w necie i nie znalazłem odpowiedzi. Może ktoś coś poradzi.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mario8383  Dzień Dobry

Z jakim telefonem jest połączony zegarek?

Próbował Pan rozłączyć zegarek z telefonem i następnie ponownie połączyć?

0 Like
Mario8383
First Poster
Opcje
Zegarek połączony jest w Samsung Galaxy S20 FE, wielokrotnie rozłączałem i nic
0 Like
Mario8383
First Poster
Opcje
I zawsze jest brak zbliżających się... mimo że w kalendarzu są wydarzeniaScreenshot_20230502_140855_sysui_1000012541_1683029338.png
0 Like
Mario8383
First Poster
Opcje
Ale w powiadomieniach pojawiają się wydarzenia
0 Like