23-04-2022 07:11 AM – ostatnio edytowany 25-04-2022 09:12 AM przez OleksiiA
Telefon przestal powiadamiać dźwiękami nadejście,SMS,poczty itp..reszta dźwięków działa, dodam że prze, słuchawki słychać dzwieki powiadomien. Nawet klikając w dany d,wiek powiadomienia, nie odtwarza się...jakieś może rady?
17-02-2023 02:26 PM
@Stayka, spróbuj wyzerować preferencje aplikacji. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > trzy kropki > Zeruj preferencje aplikacji.
17-02-2023 03:09 PM
17-02-2023 03:11 PM
@Stayka urządzenie jest zaktualizowane do najnowszej wersji oprogramowania? Przywracałaś ustawienia fabryczne?
17-02-2023 03:52 PM
17-02-2023 03:53 PM
17-02-2023 04:27 PM
@Stayka, sprawdź to: Ustawienia > Aplikacje > Wybierasz aplikację, która Ciebie interesuje > Powiadomienia > Następnie sprawdź, czy masz zaznaczone odpowiednie Typy powiadomień > Następnie klikasz w Kategorie powiadonień > Dalej klikasz na interesującą Ciebie kategorię (musisz kliknąć w samą nazwę kategorii, a nie suwak) > sprawdź, czy nie jest wybrana opcja Ciche i czy jest ustawiony jakiś dźwięk powiadomień.
Jeśli nic to nie da, to można jeszcze podejść do serwisu, wgrają na nowo oprogramowanie: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
30-03-2023 06:42 AM — edytowano 30-03-2023 06:44 AM
Możliwe rozwiązanie problemu:
W moim przypadku winowajcą okazała się opaska Samsung Galaxy Fit 2. Jakieś jej ustawienie powodowało problem jaki opisałeś czyli brak dźwięku powiadomień przychodzących na telefonie oraz w ustawieniach podczas wyboru typu dźwięku.
Też próbowałem prawie wszystkie metody podane w tym wątku ale nic nie pomagało. Wreszcie gdy bawiłem się opcjami dzięków i uprawnieniami aplikacji, wyłączyłem sparowane z telefonem urządzenia (w tym moją opaskę której nie wyłączałem od prawie 2ch lat). W tym monecie przyszło mi powiadomienie z Messengera i voila! jest dźwięk. Po jeszcze kilku próbach potwierdziłem że to ona była problemem.
Niestety nie potrafiłem znaleźć konkretnego ustawienia które to powodowało (możliwe że coś z opcją automatycznego wyciszania podczas snu). Ostatecznie wyzerowałem aplikację na telefonie co sprawiło że opaska musiała mi się na nowo sparować. Obecnie nie mam już problemu więc postanowiłem się podzielić doświadczeniem gdyż nie mogłem nigdzie znaleźć odpowiedzi przeglądając internet.
Ponieważ może to być problem nie samej opaski, a ustawienia aplikacji Galaxy Wearable proszę nie sugerujcie się modelem i jeśli komuś to pomoże proszę o komentarz. Założenie konta na forum jest bardzo łatwe (wiem bo sam założyłem jedynie na potrzeby tego posta;)
20-10-2023 04:46 PM
Witam. W moim S21+ po ostatniej aktualizacji z tego miesiąca nie działają dźwięki powiadomień. Żadnych, nie ważne czy to wiadomości, whatsapp, kalendarz czy inne aplikacje. Działa tylko wibracja dźwięk nie. Co więcej, gdy wchodzę w ustawienia dźwięków i zmieniam dźwięki na inne lub też ich głośność to dźwięki powiadomień nie odtwarzają się również a wcześniej to robiły. Z dźwiękiem połączenia nie ma żadnych problemów. Restart telefonu nic nie pomógł. Ktoś miał podobny problem lub zna przyczynę czy to po prostu błąd aktualizacji?
20-10-2023 08:41 PM — edytowano 20-10-2023 08:41 PM