Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Animacja niebieskich pasków w grach

(Temat utworzony: 27-06-2022 11:58 AM)
1916 Wyświetlenia
franek681
Navigator
Opcje

Co jakiś czas w aplikacjach pojawia mi się dziwna animacja, to dwie cienkie, niebieskie linie (kieruja sie do środka) pojawiające się z boku ekranu. 

Tutaj screenz gry, ale pojawia się to nie tylko w grach.
Za pierwszym razem myślałem, że to jakies powiadomienie o podłączonej ładowarce, ale pojawia sie tez gdy telefon dziala na baterii.

Ktoś ma jakis pomysł lub po prostu wie co to takiego?

image

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Z tego co udało mi się znaleźć to niebieski pasek informuje o włączonej funkcji monitorowania temperatury urządzenia. Aby wyłączyć monitorowanie należy włączyć grę, przejść do Game Booster i wyłączyć monitorowanie temperatury.

Blue Line At Bottom of Screen
https://r2.community.samsung.com/t5/Galaxy-M/Blue-Line-At-Bottom-of-Screen/td-p/5359377

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

26 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@franek681  Cześć

Na zrzucie ekranu tego nie widać, więc rozumiem że jest to widoczne na LCD poruszając się po interfejsie sytemu...?

franek681
Navigator
Opcje
Jak to nie widac na zrzucie ekranu?
Dwie niebieskie kreski z lewej.
0 Like
Wodi1
Voyager
Opcje
Widać dokładnie. Ja też jestem ciekawy co to jest. U mnie też występuje
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, czyli występowało to od zawsze ?

Zobaczymy jsk sytułacja będzie wyglądać po wykonaniu zabiegu wipe cache partition według poradnika->
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn....

Gdyby to nie pomogło to pozostaje reset do ustawień fabrycznych bez kopii zapasowej.
vulpister
Apprentice
Opcje
Ja też jestem ciekaw, mam dokładnie to samo i dzieje się to tylko w grach więc podejrzewam, że to jest jakieś powiadomienie z menadżera gier?
0 Like
franek681
Navigator
Opcje
Wipe cache robie zawsze po aktualizacji andka i nue ma to wplywu na opisany przeze mnie "problem".

Natomiast resetu do ustawien fabrycznych nie bede wykonywal, to chyba zbyt daleko idąca rada.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
No to nic więcej nie tutaj poradzimy.
Można ewentualnie wykonać zabieg repair apps skoro to występuje w aplikacjach
franek681
Navigator
Opcje
Ale czemu, myslisz że jest to jakis błąd?
Chyba nie, skoro występuje też u innych.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Czy od zawsze występuje u Pana ?
0 Like