Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Automatyczne czyszczenie cache

(Temat utworzony: 21-07-2024 01:41 PM)
169 Wyświetlenia
buzzii
Journeyman
Opcje
Witam, mam aplikacje muzyki która zapisuje pobrane utwory w cache. Na poprzednim telefonie który nie był z samsunga była opcja wykluczenia aplikacji z ogólnego czyszczenia cache. Czy jest możliwość włączenia takiej opcji na galaxy S? Za każdym razem co kilka dni jak wyszukuje muzyki to musi się ona na nowo pobierać bo 100 mb cache mnie zbawi jak się usunie. A jak jestem w podroży to się zasięgu za bardzo nie ma i to strasznie denerwuje.
12 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@buzzii, która to dokładnie aplikacja muzyki? Nie zauważyłem, żeby u mnie jakiekolwiek aplikacje czyściły cache muzyki, jeśli nie zrobię tego ręcznie.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

buzzii
Journeyman
Opcje
Możliwe że jest spowodowane budową aplikacji bo pobrane dane są zapisywane pod cache a nie data. Bo sprawdziłem jak to wygląda na starym telefonie gdzie jest manualne czyszczenie to tam dane cache z tej jak i z wielu innych aplikacji są uznawane za śmieci i są zaliczane do czyszczenia. W każdym bądź razie nie chodzi mi specyficznie o tą aplikacje tylko o to czy jest możliwość wyłączenia jakiejkolwiek aplikacji z ogólnego czyszczenia cache. Póki co wyłączyłem auto restartowanie w device care bo mam nadzieję że to usuwało cache wszystkich aplikacji co jakiś czas.
0 Like
kantek
Pathfinder
Opcje
Podaj nazwę tej aplikacji, będzie łatwiej
0 Like
theguildsman
Helping Hand
Opcje
W jakim celu co chwilę czyścisz cache?
0 Like
buzzii
Journeyman
Opcje
Chwilę mnie nie było bo chciałem się upewnić ale jednak to przeszkadza nie tylko w tej jednej aplikacji. Wydaje mi się że powodem jest to auto memory cleaning. Nie wiem czy się da, ale chciałbym to wyłączyć. Juz wyłączyłem to auto resetowanie, a czyści się automatycznie cały czas. Teraz to oprócz usuwania muzyki to przykładowo wylogowywuje w aplikacji kfc po każdym takim czyszczeniu.1722882092161.jpg
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@buzzii Ta opcja nie ma wpływu na usuwanie pamięci cache konkretnej aplikacji. Czyszczenie RAM występuje również w momencie ponownego uruchomienia telefonu, więc także w takiej sytuacji Twoje dane uległyby usunięciu. Także wylogowanie z aplikacji nie ma miejsca w momencie wyczyszczenia RAM.

Może masz zainstalowaną jakąś zewnętrzną aplikację do optymalizowania pracy systemu? Takie cleanery mogą powodować tego typu sytuacje.

0 Like
buzzii
Journeyman
Opcje
Właśnie nie mam żadnej aplikacji pobranej. Jedyne co pisze że automatycznie czyści to właśnie to. Tak się akurat zgrało że kiedy pisze że było automatycznie czyszczone to wtedy w tych aplikacjach mi się usuwają dane. To w takim razie nie rozumiem dlaczego to tak usuwa.
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@buzzii Żadna z funkcji systemowych nie powoduje automatycznego usunięcia danych czy cache aplikacji. Nie ma również dostępnej w ustawieniach listy, z której mógłbyś wykluczyć albo do której mógłbyś dodać aplikację, jeśli chodzi o czyszczenie jej danych. Sprawdź raz jeszcze, czy np. antywirus nie powoduje takiej sytuacji.

buzzii
Journeyman
Opcje
Nie mam żadnej innej aplikacji która by coś takiego robiła. Też w sumie tak myślę, czy to możliwe że cache aplikacji jest automatycznie czyszczony kiedy jest mało miejsca na dysku? Miałem tak 10 gb wolne na 256 i codziennie było usuwane. Zwolniłem z 40 gb teraz i poczekam czy to się znowu usunie czy nie.
0 Like