Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy wearable

(Temat utworzony: 05-12-2021 10:02 PM)
472 Wyświetlenia
niki19-74
Pioneer
Opcje
Witam wszystkich mam pytanie odnośnie aplikacji Galaxy wearable a dokładniej funkcji automatycznego przełączana na inny zegarek np. jeśli używam Galaxy watch 3 a następnie Galaxy watch 4 to aplikacja powinna automatycznie połączyć z obecnie używanym zegarkiem  niestety tego nie robi proszę o pomoc tylko nie piszcie że trzeba zrobić reset i ponownie połączenie zegarków bo to nic nie daje 
0 Like
10 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@niki19-74  @niki19-74  Witam

Nie jestem pewien, ale na przykładzie słuchawek tak jest.

Trzeba ręcznie przełączyć się z jednego zegarka na drugi.

niki19-74
Pioneer
Opcje
W ustawieniach jest opcja automatycznego przełączania która nie działa
0 Like
Nisia
Voyager
Opcje
Trzeba się ręcznie przełączyć, Też tak mam
0 Like
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Rozumiem, ze majac obok siebie te zegarki to przed przelączeniem jeden zegarek dla przykladu wyłączasz i wtedy po utracie sparowania nie przełącza na drugi, który właśnie chcesz użyc, dobrze rozumuję?
0 Like
niki19-74
Pioneer
Opcje
Powinno się przełączać automatycznie parowanie z aplikacją zaraz po założeniu innego zegarka a tak trzeba wejść w aplikację ręcznie wybrać z którym ma się połączyć
0 Like
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Sprawdzalem dzisiaj na 2 zegarkach watch 46mm i watch 4 classic. Sparowane 2 zegarki , ale połączony z telefonem jest w danym momencie jeden i jesli jeden wylączę np watch 46mm to przełacza mnie na drugi włączony watch 4 classic lub odwrotnie. Nie ma mozliwosci aby korzystac z dwóch naraz tylko zakładając je na rękę. Nie przełacza mnie automatycznie jak jeden zdejmę, a załoze drugi. Jesli zdejme zegarek z reki to i tak jest sparowany z telefonem. Tylko wyłączenie jednego powoduje połączenie z drugim. Tak jest przynajmniej u mnie z telefonem s20 fe.
0 Like
niki19-74
Pioneer
Opcje
Nie chodzi korzystanie z dwóch naraz i nie chodzi o to by jeden wyłączać tylko jeśli zciągnę jeden a założę drugi to nie musiał bym go ręcznie połączyć z telScreenshot_20211207-213206_Galaxy Watch PlugIn.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jeronimo1  Dzięki za sprawdzenie 👍

Dollores
First Poster
Opcje
Cześć, 
Czy ktoś z Was ma podobny problem lub zna rozwiązanie, na to, że aplikacja Galaxy Wearable nie przełącza automatycznie połączonych urządzeń? 

Mam Galaxy Watch 4 i Fit 3, telefon Samsung S22. Kiedy połączoną mam opaskę Fit 3, wyłączę ją i chcę używać Watch 4 to zegarek nie łączy się z telefonem. Muszę wejść w aplikację wearable, kliknąć na urządzenie Watch 4 i dopiero wtedy następuje połączenie z zegarkiem. I podobnie w drugą stronę - był połączony zegarek to nie połączy Fit 3. 

Trochę to irytujące kiedy zaczynam na opasce trening i dopiero po chwili zauważam, że nie liczy dystansu, bo wcześniej używałam zegarka i nie weszłam w aplikację żeby opaska się połączyła z telefonem. 

Funkcja w aplikacji Wearable czyli automatyczne przełączanie oczywiście jest zaznaczona.