Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aplikacje w tle

(Temat utworzony: 04-05-2023 08:15 AM)
2681 Wyświetlenia
domino5
Voyager
Opcje
Chodzi mi o takie coś jak otwarte aplikacje w tle... np oglądając yt i dajmy na to czytamy coś w chrome np onet. To po jakimś krótkim czasie, jak przełączę znowu na yt, to wczytuje się od nowa ta strona a nie na tym co było. Zauważyłam coś takiego już dawno, poprostu wczytauje od początku a nie w momencie pozostawinia aplikacji. Czy tak wszyscy mają czy za mało ramu? Tutaj jest dużo mądrych więc może ktoś mi wyjaśni.
0 Like
Przejdź do rozwiązania
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy zmieniałeś ustawienia telefonu w obrębie baterii lub oszczędzania? Próbowałeś ponownie uruchomić telefon?

FG_Test23
Black Belt 
Opcje
To odp na 2 pytania, czy to od @mirudo24?
0 Like
Ziolo
Pathfinder
Opcje
Tak mam ustawiona baterie adaptacyjna i ładownie do 85%
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
To w tej sytuacji bateria adaptacyjna często zabija aplikacje w tle, więc będą one się krócej trzymać, a wielokrotnie takie apki jak YouTube szybciutko zostaną zbite z tła. Bateria adaptacyjna często na siłę ubija te apki, a zarazem potrafi się nawet przyczynić do większego zużycia baterii. Lepiej wyłączyć baterię adaptacyjna i oszczędzanie energii jezeli włączamy a powinno być dobrze.
0 Like
Ziolo
Pathfinder
Opcje
Dziękuję bardzo pozdrawiam
Zakoo
First Poster
Opcje
Witam, może ktoś poratować i podpowiedzieć jak dodać apke do działania w tle? Chce dodać apke home assistant, póki co jest ciągle killowana, pomimo nieoptymalizowania baterii dla tej aplikacji. Powinna cały czas być w tle jak vanced. 

image

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Zakoo Możesz dać aplikacji nieogranicziny dostęp do baterii:
Ustawienia  > Aplikacje > Home Assistant > Bateria > Nieograniczone

Dodaj też aplikację do 
Ustawienia > Pielęgnacja baterii i urządzenia > Bateria > Limit użycia w tle > Nigdy nie usypiaj aplikacji (dodaj Home Assistant). Poszperaj tam również w ustawieniach, czy aplikacja już nie jest dodana do uśpionych.

Ziolo
Pathfinder
Opcje
Witam wszystkich mam pytanie po aktualizacji do androida 14 zauważyłem ubijanie aplikacji te które zostały w ramię np. You tube otwiera się na nowo wcześniej również było ustawienia baterii adaptacyjnej teraz tego nie widzę czy macie tak samo ? 
0 Like
Opcje

Ustawienia baterii adaptacyjnej w android 14 są w innym miejscu, bardziej je schowali 😕

Najprościej w ustawieniach w lupkę wpisać i od razu znajdzie 

0 Like
Eminem_
Pioneer
Opcje
Witam użytkowników Samsungów,
Od ponad półroku korzystam z S23 Ultra 8/256 GB ('bieda' wersja, bo 12/512 GB jest dla mnie overkill), jak skonfigurować telefon, aby 'trzymał' aplikację w tle? Mam na myśli sytuację, aby telefon nie odświeżał aplikacji, do której wracam po czasie.

Pomimo, 'ledwie' 8 GB nie mogę narzekać na płynność działania, ale czasem irytuje odświeżanie aplikacji (np. czytam artykuł, rozpoczynam dyskusje z osobą, odkładając artykuł na później, a po X godzinach chcąc wrócić, strona wraca do nagłówka, a Ja muszę przescrollować stronę).
W telefonie mam otwartych wiele aplikacji w tle (apki do muzyki, SM, chrome etc), niektóre się odświeżają, niektóre zostają w tym 'stanie' w jakim je zostawiłem. 

Jest patent na rozwiązanie takiego 'problemu?

0 Like