Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aplikacja Reminder-problemy

(Temat utworzony: 04-11-2020 10:30 AM)
3126 Wyświetlenia
AlexandraL_
Journeyman
Opcje

Witam

Jestem ciekawa, czy tylko ja mam takiego pecha, czy Reminder u innych użytkowników też żyje własnym życiem? Remindera używałam na moim Samsung Galaxy S9 i byłam bardzo zadowolona. Głośnie powiadomienia, na cały ekran, w czasie ustalonym przeze mnie bez względu czy telefon był używany np. do słuchania muzyki, używania YT itp, czy leżał sobie obok. W tym roku dostałam w prezencie Samsunga S20+ i od początku Reminder działa, jak chce. Powiadomienia nie są wyświetlane, gdy używam innych aplikacji, brak przypomnienia na górnej belce o alarmie z Remindera, powiadomienia ustawione na rano, wyświetlane wieczorem albo w kolejnym dniu. A już ostatnio to Reminder przeszedł samego siebie. Dzisiaj załączyłam aplikację, a tam w powiadomieniach zaległych przypomnienie z dnia 23 października o konieczności uiszczenia podatku VAT, którego oczywiście Reminder nie raczył uruchomić w ustawionym przeze mnie terminie. Skok ciśnienia i zawał murowane ( na szczęście podatek został zapłacony terminowo, bo mam już taki odruch Pawłowa typu 15, 20 i 25 każdego miesiąca wysyłanie przelewów ZUS i podatkowych). Tak więc aplikacja w moim telefonie działa sobie jak chce, albo i nie działa jak rosyjskie wynalazki. Mam ustawiony czas, godzinę, głośny dźwięk powiadomienia ( pełnoekranowy). Wersja aplikacji 11.5.00.48000

0 Like
8 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AlexandraL_, Na początek wykonaj wskazówki opisane w poniższym poradniku

Rozwiązywanie najczęstszych problemów z aplikacjami

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-usługi/rozwiązywanie-najczęstszych-problemów...

Dodaj także aplikację Reminder do listy aplikacji wykluczonych z trybu uśpienia oraz zezwól jej na działanie w tle.

AlexandraL_
Journeyman
Opcje
Hej. Dziękuję za wskazówki. Niestety zarówno porady z podlinkowanego posta, jak i te z pomocy technicznej nie usprawniły Remindera. Testowałam go wczoraj i nawet pojawiały się powiadomienia podczas używania innych aplikacji. Niestety dzisiaj nie uruchomiło się powiadomienie z 7.05 (na szczęście testowe). Zostało ono z automatu oznaczone w aplikacji jako zaległe. Również wczoraj jedno z powiadomień zbiegło się z prowadzoną rozmową telefoniczną i również zostało przypisane do powiadomień zaległych. Pamiętam, że w S9 w takiej sytuacji obok zegarka na górnej belce pojawiał się znaczek dzwonka- ikonki Remindera. W S20+ nie ma żadnego śladu po przypomnieniach, które z jakiegoś powodu nie xostały wyświetlone. Wygląda na to, że użytkownik musi sobie odpalać sam codziennie Remindera i sprawdzać jakie ma przypomnienia na dany dzień, w związku z czym użytkowanie tej aplikacji niejako mija się z celem
0 Like
Filkasper
Journeyman
Opcje
Ja mam troszkę inny problem z tym programem. Otóż jeżeli ustawię rodzaj powiadomienia na głośny wtedy o ustalonej godzinie telefon wyświetla pełnoekranowe powiadomienie wraz z dźwiękiem. Natomiast jeżeli wybiorę powiadomienie średnie wtedy żadnego pełnoekranowego powiadomienia nie dostaje (dźwięku także) - jedynie na ekranie blokady i w powiadomieniach jest informacja o przypomnieniu. Dla mnie to za mało bo wymusza interakcję z telefonem a chciałbym żeby powiadomienie pokazało się na ekranie kiedy telefon leży na przykładowo na stole...
0 Like
Dziku103
Explorer
Opcje
Witam, od pewnego czasu gdy zmieniłem telefon na samsunga S23 Ultra powiadomienia w aplikacji reminder przychodzą mi bez tytułu. Odczytać tytuł powiadomienia mogę tylko poprzez odblokowanie aplikacji. Czy można ustawić powiadomienia w aplikacji remander tak, żeby wyświetlały się bez konieczności odblokowywania telefonu?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Dziku103 Tytuł powiadomienia możesz przeczytać dopiero po odblokowaniu telefonu, tak? Zapewne masz wyłączone jakieś funkcje w ustawieniach aplikacji/kategoriach powiadomień.

Ustawienia > Aplikacje > Reminder > Powiadomienia > Powiadomienia ekranu blokady > Dozwolone + Pokazuj zawartość.

Możliwe, że to samo trzeba będzie włączyć w kategoriach:

Ustawienia > Aplikacje > Reminder > Powiadomienia > Kategorie powiadomień > Przypo,miemie dźwięk. o powiadomieniach > Ekran blokady > Pokazuj zawartość.

Dziku103
Explorer
Opcje
Niestety, tylko takie opcje mam😬1710965757253_1710965757242_0.jpg
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Dziku103, a jak masz ustawione ogólne Powiadomienia ekranu blokady? Może tam masz zaznaczoną opcję Ukrywaj zawartość?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Dziku103
Explorer
Opcje
Tak, miałem tam tak ustawione. Teraz po zmianie wszystko działa. Dziękuję