Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak opisów kontaktów w podwójnym komunikatorze.

(Temat utworzony: 24-11-2021 05:53 PM)
2335 Wyświetlenia
mkacper
Apprentice
Opcje
Witam. 
Wymieniłem smartfon na nowszy. Przerzuciłem dane przy pomocy kabla i aplikacji SmartSwitch.
Korzystam z dwóch numerów telefonu oraz podwójnego komunikatora WhatsApp.
Zostały zaznaczone wszystkie zgody na dostęp do kontaktów, pamięci etc.
 Po przywróceniu danych na pierwszym, wszystko działa prawidłowo i bez problemu, natomiast druga wersja komunikatora nie wyświetla nazw kontaktów a tylko same numery. Czy ktoś orientuje się w czym tkwi problem j jak się go pozbyć?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mkacper
Apprentice
Opcje
Witam. Problem już nie występuje, udało mi się go pozbyć, natomiast "podwójna książka telefoniczna nie była jego przyczyną" Z powodzeniem używam tego ustawienia. Niestety nie pamiętam już co nim było. Na pewno odinstalowałem wszystko i na nowo zainstalowałem próbując zmieniać ustawienia.
Dziękuję wszystkim za podjęcie tematu i chęć pomocy;)Screenshot_20230315_072113_Dual Messenger.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
12 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mkacper, Sprawdź, czy druga kopia aplikacji ma przyznane odpowiednie zezwolenia. Głównie dostęp do kontaktów i pamięci.

mkacper
Apprentice
Opcje
Tak, tak jak napisałem w poście...
0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@mkacper Spróbuj jeszcze wyzerować dla pewności preferencje aplikacji. Ustawienia->Aplikacje->3 kropki po prawej stronie->Zeruj pref. aplikacji.

mkacper
Apprentice
Opcje
Zerowanie preferencji odbywa się dla wszystkich zainstalowanych aplikacji a tego nie potrzeba. Aplikacja była odinstalowana i ponownie zainstalowana z przyznaniem wszystkich uprawnień. Bez skutku.
0 Like
MariuszF
Pathfinder
Opcje

W zaistniałej sytuacji pomocne może być czyszczenie danych aplikacji. Aby wykonać tą czynność należy wybrać kolejno: ustawienia > aplikacje > wybieramy aplikację z listy > domyślna pamięć > wyczyść dane

0 Like
mkacper
Apprentice
Opcje
Proszę napisać w jakim celu jeśli aplikacja została odinstalowana i zainstalowana ponownie? Bez rezultatu...
0 Like
ŁukaszD
Pathfinder
Opcje

@mkacper Jaką wersję Androida posiadasz na telefonie? Próbowałeś przesłać zgłoszenie do pomocy WhatsAppa?

0 Like
Rome79
First Poster
Opcje

Czy udało się rozwiązać problem z brakiem kontaktów w podwójnym komunikatorze? Przesiadłem się na Samsunga i jestem rozczarowany piętrzącymi się problemami 😞

0 Like
LukaszW
Expert
Opcje

@Rome79 problem wyraźnie nie dotyka każdego użytkownika, trudno powiedzieć, na czym dokładnie polega - polecam Ci skontaktować się z infolinią, aby wykonano Ci zdalne wsparcie (telefon 801 172 678) - powodem może być samo przenoszenie danych jak i nawet aplikacje, które posiadasz obecnie - warto pokazać problem inżynierom oprogramowania. :smiling-face: