Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Android 12 Tapeta ekranu blokady

(Temat utworzony: 16-01-2022 04:13 PM)
1345 Wyświetlenia
Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
Witam. [S20+ 5G]
Zauważyłem, że po aktualizacji do Androida 12 nie zmienia mi się tapeta ekranu blokady. Dopiero po restarcie telefonu. 
Jakieś sugestie?
Pozdrawiam. 
0 Like
18 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Grzegorz76  Po tak dużej aktualizacji jaką zrobiłeś przez OTA warto wykona Hard reset aby pozbyć się pozostałości po starym systemie oraz błędów. Czy mam racje @ArkadiuszSmart ?

Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Grzegorz76 Witaj. Też mam S20+5G i jest wszystko ok. Spróbuj wyczyścić dane usługi tapety. I zobacz wtedy. Ustawienia potem Aplikacje wejdź w aplikacje systemowe i usługi tapety.Screenshot_20220116-161149_Settings.jpgScreenshot_20220116-161154_Settings.jpg
Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
Ooo, pomogło. Dziękuję 😊👍
0 Like
Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
Oczywiście masz rację, ale telefon mam tak mocno spersonalizowany, że nie uśmiecha mi się tego robić. Pół dnia ustawiania wszystkiego 👍
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo🙂 Pozdrawiam
Kamila90
Journeyman
Opcje
Ten sam problem. Samsung s22 android 13. Tapeta ekranu blokady ciągle wraca do poprzedniej. Nie pomogło wyczyszczenie danych usługi tapety. Jakiś pomysł,? Nawet usunięcie zdjęcia nie pomogło;)
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kamila90, spróbuj wyzerować preferencje aplikacji. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > trzy kropki > Zeruj preferencje aplikacji.

0 Like
Kamila90
Journeyman
Opcje
Niestety nie pomogło
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdź czy masz ustawione jakieś procedury (Ustawienia > Tryby i procedury). Do kompletu wykonaj również wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like