Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

S24 powiadomienia na ekranie blokady i dioda

(Temat utworzony: 21-02-2025 09:07 AM)
1230 Wyświetlenia
Martyna_LPK
Apprentice
Opcje

Od wczoraj testuję S24 i nie mogę doszukać się odpowiedzi na dwa nurtujące mnie pytania.

Czy w trybie cichym jest opcja, aby na ekranie blokady pojawiała mi się ikonka przychodzącej wiadomości, tak aby ekran w jakiś sposób się w tym momencie podświetlał? W tej chwili dopiero jak uruchomię ekran widzę, że coś przyszło.

Czy w tym modelu jest dioda powiadomień, gdybym właśnie przegapiła moment przychodzącej wiadomości? 

Przesiadłam się z Xiaomi i czuję się jak dziecko we mgle.

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
xZayah
Voyager
Opcje
Sprawdz w ustawieniach powiadomień -> ustawienia -> powiadomienia -> styl wyskakujących powiadomień. Ja tak mam w S24 Ultra wiec raczej S24 tez powinno mieć ta funckje.
Tak w trybie cichym tez wyskoczy ikona powiadomień. Zależy jaka sobie ustawisz 1740125401625.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
Bloodhound-PL
Voyager
Opcje
Jak pisali przedmówcy - najlepiej włączyć AOD (Always On Display) dla nowych powiadomień. Normalnie ekran będzie wygaszony, ale po nadejściu powiadomienia jakiegokolwiek, wyświetli się AOD do czasu odblokowania ekranu/odczytania powiadomienia.
Jak włączyć: Ustawienia ->Ekran blokady i AOD -> Always On Display -> Kiedy wyświetlać ->Dla nowych powiadomień.
Oczywiście przełączniki dla AOD ustawić w pozycji włączonej.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
Rozwiązanie
xZayah
Voyager
Opcje
Sprawdz w ustawieniach powiadomień -> ustawienia -> powiadomienia -> styl wyskakujących powiadomień. Ja tak mam w S24 Ultra wiec raczej S24 tez powinno mieć ta funckje.
Tak w trybie cichym tez wyskoczy ikona powiadomień. Zależy jaka sobie ustawisz 1740125401625.jpg
KacperAntelope
Journeyman
Opcje
Warto też włączyć Always On Display
Edyta82
Troubleshooter
Opcje
Proponuję włączyć Always on display i ustawić wyświetlenie dla nowych powiadomień. W serii S24 nie ma diody sygnalizującej o nowych powiadomieniach.
Rozwiązanie
Bloodhound-PL
Voyager
Opcje
Jak pisali przedmówcy - najlepiej włączyć AOD (Always On Display) dla nowych powiadomień. Normalnie ekran będzie wygaszony, ale po nadejściu powiadomienia jakiegokolwiek, wyświetli się AOD do czasu odblokowania ekranu/odczytania powiadomienia.
Jak włączyć: Ustawienia ->Ekran blokady i AOD -> Always On Display -> Kiedy wyświetlać ->Dla nowych powiadomień.
Oczywiście przełączniki dla AOD ustawić w pozycji włączonej.
Martyna_LPK
Apprentice
Opcje
Dziękuję Wam za pomoc 😊 powiadomienia przychodzą, kamień z serca spadł ❤
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Martyna_LPK czy ostatecznie skorzystałeś z opcji włączenia aod dla nowych powiadomień?

0 Like
Martyna_LPK
Apprentice
Opcje
Tak, wszystko włączone, wszystko działa 😊
0 Like
HCTripe
Voyager
Opcje
Na początku Bloodhound napisał żeby do powiadomień włączyć Always On Display. Jest to absolutnie nie potrzebne do powiadomień a druga sprawa to jest to funkcja która bardzo mocno zjada baterię. Powiadomienia ustawisz bez pomocy AOD. Kompletnie nie potrzebna rzecz, chyba że lubisz świecące bajery na ekranie ale pamiętaj że odbywa się to kosztem mocnego zużycia baterii. Polecam zapoznać się z tematem i sprawdzić co wyjdzie Twojej baterii na lepsze.
0 Like
maniutekdziupla
First Poster
Opcje
To jak inaczej włączyć powiadomienia jak nie ma diody.
Nic nie pokazuje, czy bateria się ładuje czy coś przyszło.
W s8 miałem więcej udogodnień.
Masakra ten telefon
0 Like