Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UWAGA NA PROGRAM ODKUP - PRZECZYTAJ ZANIM BĘDZIE ZA PÓŹNO !!!!!!

(Temat utworzony: 17-02-2025 04:44 PM)
3748 Wyświetlenia
Artib
Pathfinder
Opcje
UWAGA UWAGA UWAGA 

Telefon S20 Ultra w stanie perfekcyjnym - wyceniony na 1000zł - na wyświetlaczu od nowości szkło Dome Glass wiec po ściągnięciu do wysłania do Foxway stan wyświetlacza jak nowy bez najmniejszej ryski - Cały proces przygotowania do wysłania bardzo skrupulatny bo taki juz jestem że musi być wszystko dokładnie - nawet posklejałem specjalną kopertę z miękkiego materiału żeby w transporcie w oryginalnym pudełku ruszając się nie porysował się . Pudełko oryginalne spakowane do większego pudełka i obłożone grubo folia bąbelkowa . Wszystko to udokumentowane zdjęciami i filmem jak działa wszystko wyświetlacz pod kątami i z wskazaniem na numer imei żeby nie zarzucili że to inny telefon . Zdjęcia robione az do włożenia paczki do paczkomatu .

Wycena Foxway - 558zł - argument - uszkodzony wyświetlacz .

Nie ma mowy żeby był uszkodzony czuje sie totalnie oszukany i podejrzewam ze nawet jak zrezygnuję z odkupu to wysila mi s powrotem telefon z uszkodzonym specjalnie wyświetlaczem i ani pieniędzy ani telefonu.

Reklamacja złożona do Foxway - żadnej odpowiedzi - w Samsung obiecali się tym zająć czekam na odpowiedz ale po wcześniejszych wpisach widzę że nie ma szans . Ja ze swojej strony zgłoszę to do Rzecznika praw konsumenta może uda się zrobić pozew zbiorowy a już na pewno zaraz po odpowiedzi od Foxway jeśli taka będzie zaczynam wszędzie opisywać ta sytuację żeby ostrzec kolejne osoby które Foxway zrobi tak jak wszystkich nas i tonapisze dużymi literami - POD APROBATĄ SAMSUNG

SPRZEDAJCIE SOBIE OBOJĘTNIE GDZIE SWOJE TELEFONY ALE NIE W PROGRAMIE ODKUP SAMSUNG
AKTUALIZACJA
Dostałem po interwencji Samsung odpowiedz że wkrótce odeślą mi mój telefon co kolwiek to znaczy i jak długo będę musiał czekać ale i tu moje zdziwienie-odeślą mi bez oryginalnego pudełka bo poszło do utylizacji - nie no to już przegięcie w regulaminie jest ze te zeczy idą do utylizacji ale do zapłaty za telefon sam on i pudełko i akcesoria są moją i tylko moja własnością i nie mogli zutylizować mojej własności - jutro idę na policję zgłosić prubę oszustwa - przecież to już przegięcie zniszczyli moją własność !!!

Po mich trzech e-mailach i interwencji w kilku miejscach Samsung dostałem dzisiaj informacje ze niedługo zostanie do mnie odesłany mój telefon ale tylko sam bez pudełka bo zostało zutylizowane - odpisałem ze do momentu zaakceptowania wyceny cały komplet który wysłałem jest moją własnością . Zaniżoną wycenę odrzuciłem wiec mają obowiązek odesłać całą moją własność bo bez pudełka mój telefon jest dużo mniej warty . Podsumowując zutylizowali moją własność- czy dalej uważacie ze to w porządku??? Dla kolegi@Amazigh zmotywowałeś mnie swoim wpisem i zdecydowałem ' jutro idę zgłosić prube oszustwa i zniszczenie mienia na policję a dzięki tobie pogrzebałem i wiem że tą sprawę muszę zgłosić do UOKIK wiec po zgłoszeniu na policję z kopią notatki policyjnej i historią e-maili od Foxway I Samsung składam doniesienie do UOKIK - czy któryś z kolegów w podobnej sytuacji chce się dołączyć- jak będę pisał doniesienie to mogę wplisać osoby podobnie poszkodowane przez Foxway pod aprobatą Samsung. 

Kolejna aktualizacja - Foxway poinformował ze wysyłają mój telefon z powrotem ma być u mnie w środę - rozpakowuje filmując cały czas i jeśli brakuje oryginalnego pudełka opisuje całą sytuację - od zaniżonej wyceny poprzez brak pomocy i akceptację Samsung az do zniszczenia mojej własności - w doniesieniu do UOKIK . Jeśli ktoś będzie chciał żebym w piśmie go uwzględnił jako inne poszkodowane osoby proszę o kontakt .

209 Odpowiedzi
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Za późno - już wysłałem... Kiedy dostarczono twój do Foxa i kiedy otrzymałeś wycenę?
Ps. : czyżby Fox liczył na to, że nie wszyscy czytają Regulaminy i nie dokumentują stan zdjęciami, co sami zalecają?
konradd86
Voyager
Opcje
5-letni telefon. Może miał wypalony amoled i tego nie zauważyłeś.
Ja 2 lata temu odsyłałem s22, teraz s23u i nie było żadnych zaskoczeń.
0 Like
Artib
Pathfinder
Opcje
Dostarczonydo Foxway 11.02 a wycena na e-mail 14.02 z opisem uszkodzony wyświetlacz - od razu reklamacja do Foxway brak odpowiedzi- kolejna na chacie samsung - niestety nie przejęli się kolejna na chacie nie przejęli się aż wkurzony napisałem jeszcze raz i trafiłem na p.Weronike która to pomogła kazała wysłać zdjęcia i filmy i obiecała się tym zająć- zobaczymy co z tego wyjdzie . Aaaa i kolejna reklamacja na Facebooku w wiadomości do Samsung - kazali czekać bo fachowcy się tym zajmują - CZEKAM
0 Like
Artib
Pathfinder
Opcje
Nie było nic wypalone - zrobiłem film że zbliżeniami i jak wszystko działa !!!!
szakusek
Pioneer
Opcje
U mnie bez problemu, s23 ultra - 2,5k dzisiaj już zaksięgowane na koncie . Wycena była 14.02
Aros12
Helping Hand
Opcje
TEN ODKUP TO JEDEN WIELKI WAŁ!
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Czyli jest nadzieja... 🙏 Ile czasu od dostarczenia do wyceny?
0 Like
Drd0
Helping Hand
Opcje
@Artib też uważam że ten odkup to jedna wielka kpina, w zeszłym roku te obniżyło wycenę, po zapytaniu wysłali zdjęcia nie mojego telefonu ale po reklamacji wypłacili pełna kwote. Smiesza mnie takie wypowiedzi jak Twoja, złożyłeś reklamację 14 -tj. Piątek, dzisiaj jest 17- poniedzialek po drodze jest jeszcze sobota i niedziela gdzie nikt tam nie pracuje, takich zgloszen maja setki jak nie tysiące i NIKT w ciągu paru godzin Ci nie odpisze, w regulaminie też pewnie maja jakiś termin na to! Wiec przydało by się odrobinę cierpliwości!
Artib
Pathfinder
Opcje
Aktualizacja - wycena obniżona bo uszkodzony wyświetlacz- wysłane zdjęcia- według nich kwadrat czyli środkowy przycisk do cofania do ekranu głównego to uszkodzenie ekranu - nie no chyba próbują ze mnie zrobić ***** - na prawdę kto tam pracuje - proszę uważajcie- ja już mam dość dokumentacji żeby iść na policję złożyć sprawę o pomówienie i do rzecznika praw konsumenta !!!!!!!6128229-1_1000074131_1739812830.jpg