Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kup smartfon z serii Galaxy S23 lub Galaxy S22 i otrzymaj Galaxy Buds2 Pro w prezencie

(Temat utworzony: 14-09-2023 05:29 PM)
9928 Wyświetlenia
arekfoto
Student
Opcje

Cześć, kupiłem s23 ultra i w promocji była akcją na buda2 pro. W samsung memberships należy kliknąć w baner promocyjny i zarejestrować się. Nie mogę tego baneru znaleźć. Gdzie on jest?

303 Odpowiedzi
iminka91
First Poster
Opcje
Jak włożyłeś kartę sim to w ramach aktywacji musisz wykonać jeszcze połączenie trwające przynajmniej 5 min 😆 ale potem baner do promocji pojawia się w aplikacji members w zakładce korzyści, takie info dostałam we wsparciu technicznym i przed chwila udało się wypełnić formularz
0 Like
michal86
First Poster
Opcje
Żaden formularz z słuchawkami mi się nie wyświetla.
0 Like
iminka91
First Poster
Opcje
Ogólnie to w regulaminie promocji nie ma nigdzie info o tym że wymagane jest połączenie 5 min więc czytanie instrukcji krok po kroku nie wystarczy 😜 i to nie jest kwestia że ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem
0 Like
iminka91
First Poster
Opcje
W aplikacji members / 3 kropki / ustawienia musisz mieć jeszcze zaznaczone biuletyny i oferty specjalne. Aktywacja polska karta sim i wykonanie połączenia 5 min. Potem baner się pojawią w zakładce korzyści. Jeśli nie ma to napisz do wsparcia samsunga
0 Like
babeleq
Journeyman
Opcje
Po zarejestrowaniu dostałem kafelek na odbiór sluchawek
babeleq
Journeyman
Opcje
Więc sprawdz membrsa po rejestracji Screenshot_20230920_192138_Samsung Members.jpg
0 Like
babeleq
Journeyman
Opcje
Kliknij w wsparcie i pod zdjęciem modelu jest + z opisem zarejestruj. Po tej rejestracji pojawi się kafelek o taki:Screenshot_20230920_192138_Samsung Members.jpg
0 Like
patriziaterrera
First Poster
Opcje

Gdzie znajduje się formularz zgłoszeniowy promocji "Kup smartfon z serii Galaxy S23 lub Galaxy S22 i otrzymaj Galaxy Buds2 Pro w prezencie*"?

jaworzak
Pioneer
Opcje
Po włączeniu Samsung Members nacisnij trzy kropki w prawym górnym rogu ekranu i zaznacz "oferty specjalne i biuletyny" następnie wykonaj minimum 5 minutowe połączenie z polskim numerem. Po wykonaniu powyższych czynności w ciągu 24 godzin formularz powinien pojawić się w zakładce korzyści.
0 Like
Ewe94
First Poster
Opcje
Ja czekałam 24h i się pojawił. Tylko nie na głównej stronie musiałam rozwinąc strzałką korzyści i był na samym dole :smiling-face:
0 Like