Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Doświadczenia z promocjami Samsung

(Temat utworzony: 26-07-2024 10:30 AM)
2162 Wyświetlenia
BrakNazwy
Explorer
Opcje
Witam,
Piszę ten post aby się dowiedzieć, czy to tylko ja mam takie problemy z odbieraniem tych wszystkich promocji.

Wszystko się zaczęło jak kupiłem samsunga Fold 4. Po 3 miesiącach normalnego użytkowania ekran się zepsuł, po serwisie(u samsunga) folia się odkleiła już dwa razy w ciągu roku, i była wymieniana. Za każdym razem trzeba było robić kopie zapasowe i się wszędzie logować. Był to pierwszy telefon Samsunga, z którym miałem tak duże problemy (a miałem wiekszość flagowców z serii note). Więc jakiś czas temu kupiłem s24 ultra(w play), do którego w promocji były słuchawki buds 2 pro od Samsunga. Na początku miałem problemy z wybraniem daty zakupu w formularzu(nie dało się wybrać daty, która była ostatnim dniem promocji). Po długim rozwiazaniu tego problemu i pisaniem z supportem Samsunga, wysłałem dowod zakupu aby otrzymać słuchawki. Oczywiście, data na fakturze nie pasowała, więc z Playa wysłali mi nową z poprawioną datą. Nową fakturę uznali za Podrobioną i wymagali wysyłki jej na mój koszt.("Zespół poddaje wątpliwości wiarygodność przesłanego dokumentu.")
Ostatecznie przedstawiciel handlowy Playa rozwiązał problem i dostałem słuchawki po ok. 3 tygodniach. Bardzo nieprzyjemne doświadczenie.

Niedawno kupiłem Watch Ultra w przedsprzedaży. I Kolejny raz mam problem z odebraniem promocji(w tym przypadku pasek do zegarka).
Formularz aby go odebrać, na stronie samsung nie chce przyjąć mojego "zgłoszenia", ponieważ podobno jestem w "niewłaściwym kraju". W ustawieniach konta samsung kraj mam ustawiony jako PL, i adres wysyłki itp. też w Polsce. Nawet jeśli ostatecznie odbiorę ten pasek, to i tak te coraz częstsze problemy są bardzo odpychające i zniechęcające do kupowania produktów samsung.

Czy to tylko ja mam takie problemy?
Jak mogę odebrać ten pasek do zegarka?
26 Odpowiedzi
ManleyAS
Pioneer
Opcje
To jest ewidentnie wina osób zarządzających polskim oddziałem. Nie da się tego inaczej wytłumaczyć. W USA bez wypełniania debilnych formularzy dodatkowy pasek przychodzi wraz z zamkwionym zegarkiem. I już. W UK informacja o wstrzymaniu sprzedaży buds 3 pro była natychmiast w mailingu do klientów. We Francji od razu zaproponowali 10% rabatu przepraszając za obsuwę. Tylko u nas Janusze biznesu robią lewe promocje zbierając dane w formularzach które i tak mają...
P_Z
Voyager
Opcje
Jest. Tutaj wypełniasz formularz do otrzymania paska, następnie w formularzu zaznaczasz czy masz otrzymać w promocji pasek czy pasek plus zwrot 450 zł. https://promotions.my-samsung.com/pl/claim/preparation/FKLC53JWXR9C4
Jano071
First Poster
Opcje
Spróbowałem wszystkich powyższych porad dotyczących błędu "niewłaściwy kraj" i bezskutecznie. 2 godziny walki i jakieś 30 prób wysłania formularza. Masakra
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Jano071, sprawdź jeszcze te rzeczy:

1. Użyj przeglądarki Samsung Internet i wyczyść ciasteczka w ustawieniach przeglądarki.
  2. Podczas podawania adresu upewnij się, że podajesz kraj Polska lub Poland.
  3. Sprawdź, czy na koncie Samsung (https://account.samsung.com/) wybrany kraj to Polska.
  4. Spróbuj wpisać kod pocztowy bez myślnika.
  5. Spróbuj skopiować link do formularza i otworzyć go na komputerze.
  6. Z poziomu telefonu przejdź do Ustawienia > Konta i kopia zapasowa > Zarządzanie kontami > Konto Samsung > Mój profil > Informacje o profilu > Język i sprawdź, czy wybrany jest język polski.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Wojtek1982
Pioneer
Opcje
Ogólnie wszystkie promocje są dla chętnych ( konieczność wypełnienia formularza) , niestety w większości przypadków jest to walka z organizatorem i proszę ie się o to co się należy. Podejście żałosne , szczególnie dla tak poważanej firmy.
0 Like
Geralt28
First Poster
Opcje
Sorry ja rozumiem korzystanie z promocji i różnych kuponów ale to akurat chamskie oszustwo. Teraz się już nie dziwię ze są tak durne wymagania że ja Ali mi poprawiać wniosek bo zerwałem naklejkę a nie wyciąłem (bo nie chciałem niszczyć pudełka). Pewnie karza niszczyc żeby ktoś nie zgarnął kasy i oddał słuchawki...
0 Like
BrakNazwy
Explorer
Opcje
update: paska nie dostałem😊
0 Like