Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Doświadczenia z promocjami Samsung

(Temat utworzony: 26-07-2024 10:30 AM)
2161 Wyświetlenia
BrakNazwy
Explorer
Opcje
Witam,
Piszę ten post aby się dowiedzieć, czy to tylko ja mam takie problemy z odbieraniem tych wszystkich promocji.

Wszystko się zaczęło jak kupiłem samsunga Fold 4. Po 3 miesiącach normalnego użytkowania ekran się zepsuł, po serwisie(u samsunga) folia się odkleiła już dwa razy w ciągu roku, i była wymieniana. Za każdym razem trzeba było robić kopie zapasowe i się wszędzie logować. Był to pierwszy telefon Samsunga, z którym miałem tak duże problemy (a miałem wiekszość flagowców z serii note). Więc jakiś czas temu kupiłem s24 ultra(w play), do którego w promocji były słuchawki buds 2 pro od Samsunga. Na początku miałem problemy z wybraniem daty zakupu w formularzu(nie dało się wybrać daty, która była ostatnim dniem promocji). Po długim rozwiazaniu tego problemu i pisaniem z supportem Samsunga, wysłałem dowod zakupu aby otrzymać słuchawki. Oczywiście, data na fakturze nie pasowała, więc z Playa wysłali mi nową z poprawioną datą. Nową fakturę uznali za Podrobioną i wymagali wysyłki jej na mój koszt.("Zespół poddaje wątpliwości wiarygodność przesłanego dokumentu.")
Ostatecznie przedstawiciel handlowy Playa rozwiązał problem i dostałem słuchawki po ok. 3 tygodniach. Bardzo nieprzyjemne doświadczenie.

Niedawno kupiłem Watch Ultra w przedsprzedaży. I Kolejny raz mam problem z odebraniem promocji(w tym przypadku pasek do zegarka).
Formularz aby go odebrać, na stronie samsung nie chce przyjąć mojego "zgłoszenia", ponieważ podobno jestem w "niewłaściwym kraju". W ustawieniach konta samsung kraj mam ustawiony jako PL, i adres wysyłki itp. też w Polsce. Nawet jeśli ostatecznie odbiorę ten pasek, to i tak te coraz częstsze problemy są bardzo odpychające i zniechęcające do kupowania produktów samsung.

Czy to tylko ja mam takie problemy?
Jak mogę odebrać ten pasek do zegarka?
26 Odpowiedzi
kiniaaaa
Apprentice
Opcje
Nie odbierzesz bo nic nie działa porażka
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@BrakNazwy, jeśli chodzi o możliwość wyboru daty w formularzu, to czasami pojawia się taki błąd (bardzo rzadko, widziałem, że ktoś coś takiego miał z 10 razy przez wiele lat), wtedy najlepiej wybrać najbliższą dostępną datę, wysłać formularz, a następnie dodatkowo zgłosić się mailowo do Organizatora promocji (nie do Wsparcia Samsung) poprzez maila z Regulaminu promocji.

Jeśli chodzi o datę na fakturze po zakupie u partnerów promocji, to jest to spotykane co jakiś czas i w tym przypadku odpowiada za to sprzedawca.

Z informacją, że faktuara może być podrobiona spotkałem się po raz pierwszy, a z promocjami Samsung mam do czynienia od wielu lat.

Jeśli chodzi o błąd Niewłaściwy kraj, to spróbuj na początek tych rzeczy: https://eu.community.samsung.com/t5/aktualne-promocje/aktualne-promocje-10-07-2024-przedsprzeda%C5%B...

A w dodatku sprawdź wskazówkę od jednego z użytkowników forum: "W danych adresowych (na tej samej stronie co adres e-mail) musi być słowo Polska - wówczas w podsumowaniu formularza pojawia się Poland i formularz daje się wysłać. Dotyczy każdej promocji typu zwrot na konto (także do słuchawek Buds3 razem ze zwrotem na konto i wysyłką etui)".

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

BrakNazwy
Explorer
Opcje
Dla osób z tym samym problemem:
Dla mnie zadziałało tylko dodanie słowa Polska w danych adresowych, pozostałe porady nic nie zmieniły.
Niedługo zobaczymy czy odrzucą dowód zakupu😆 tak jak ostatnio
0 Like
lola1203
First Poster
Opcje
To jest moja druga promka od samsunga w której biorę udział. Z pierwszą nie było żadnych problemów. Z drugą już niestety tak i taki sam błąd mi wyskoczył. Po pierwsze zmieniłam przeglądarkę na samsunga. I dla pewności nie wpisywałam polskich znaków. I pod kodem pocztowym tam gdzie miejscowość wpisałam Warszawa Poland i się udało.
Kordyl
Navigator
Opcje
To jest moja pierwsza promocja, kiedyś widziałem właśnie, że Samsung daje fajne promocje przy zakupach w przedsprzedaży i pomyślałem, że tym razem spróbuję i się załapie.

Lecz nie myślałem, że polski Samsung zawiedzie mnie aż tak bardzo I finalnie pewnie nie załapie się na żadną z promocji, a w zamian nie będzie żadnej rekompensaty.

Zamawiasz zegarek tydzień przed startem promocji, myślisz sobie duża firma to raz dwa roześlą wszystko i będzie można czekać na wypełnienie ankiety.... niestety, zegarka nadal nie ma, ankiety "można" wypełniać już od 2 dni, więc znając życie i widząc co się dzieje, to szansa na dodatkowy pasek przepadła.

Pytanie co z słuchawkami, bo też je zamówiłem, też była szansa na dodatkowe etui, ale możliwe, że to też już przepadło. Sporo osób zamawiających w innych miejscach niż Samsung Shop, dostały swoje słuchawki, więc mogły wypełnić ankietę i po tym zwrócić słuchawki, bo producent ogłosił taką akcję, że je wymieni.

Brak komunikacji z strony Samsung PL, brak jednolitych informacji od supportu, ponieważ kiedy było już wiadomo od Samsung UK, że jest problem z Buds 3 Pro, to u nas każdy konsultant mówił inaczej - jeden, że wysyłki są robione bez problemu, a drugi, że są problemy i wstrzymują wysyłkę. Dopiero chyba po 2 dniach oddział w PL wysłał łaskawie email do kupujących.

Same problemy w Samsung PL, a to Samsung Shop nie działa i nie można podejrzeć statusu zamówienia, brak komunikacji, brak wsparcia, opóźnienia, ciągle niedziałające formularze i zrzucanie winy na pośredników, bo za promocję odpowiada ktoś inny, a nie Samsung..
BrakNazwy
Explorer
Opcje
powinni dawać np. Te słuchawki od razu jak składasz zamówienie a nie formularze wadliwe aby mniej ludzi odebrało promocje.
G4WLO
Pioneer
Opcje
Wczoraj próbowałem skorzystać z promocji do Flipa 6, (ubezpieczenia rocznego w cenie) i również miałem problem. Po pierwsze z adresem zamieszkania (nie dało się go zatwierdzić) po drugie pojawiała się informacja dotyczącą błędnej lokalizacji (regionu). Udało mi się ogarnąć ta promocję na komputerze przez przeglądarkę. Natomiast w aplikacjj brak linku do formularza dotyczącego gratisowego etui i zwrotu.
Adolfik
Journeyman
Opcje
To jest strategia marketingowa samsunga mająca na celu zniechęcenie jak największej ilości osób do wzięcia udziału w promocji. Ja celowo zamawiając wybrałem zwrot starych słuchawek przy zakupie zegarka, by mi usunęło tę 450zł z koszyka, a słuchawek i tak nie wyślę. Nie muszę w związku z tym się zastanawiać czy dostanę ten zwrot czy nie 😆
BrakNazwy
Explorer
Opcje
samsung takimi strategiami traci dużo klientów
0 Like