Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zgubione słuchawki? Sprawdź, jak możesz je znaleźć!

(Temat utworzony: 3 tygodni(e) temu)
66 Wyświetlenia
PatrykF
Expert
Opcje

Baner.png

Zgubione słuchawki? Sprawdź, jak możesz je znaleźć!

Słuchawki bezprzewodowe oferują możliwość pozbycia się plątaniny kabli i przewodów i komfortowego słuchania muzyki w czasie, gdy telefon leży bezpiecznie podpięty do ładowarki. Kompaktowość i niewielki rozmiar „pchełek” to ogromna zaleta, ale może stać się problemem, gdy „posiejemy” je w głębokiej trawie bądź postanowią znaleźć nowy dom we wcięciu kanapy.

Jeżeli słuchawki są naładowane i połączone poprzez aplikację Galaxy Wearable na naszym telefonie, odnalezienie ich to tylko kwestia kilku kroków.

1.png
Dla Galaxy Buds oraz Galaxy Buds+:

Wejdźcie do aplikacji Galaxy Wearable i wybierzcie opcję „Znajdź moje słuchawki”, a następnie „START”. Słuchawki zaczną piszczeć, stopniowo zwiększając głośność przez okres trzech minut. Naciśnij „STOP”, aby zakończyć poszukiwania.

Dla Galaxy Buds Live, Buds Pro, Buds2 i Buds2 Pro:

Wejdźcie do aplikacji Galaxy Wearable i wybierzcie opcję „Znajdź moje słuchawki”. Zostaniecie przeniesieni do aplikacji SmartThings i funkcji „SmartThings Find”. Możecie tam sprawdzić ich ostatnią lokalizację, nawigować się do nich bądź uruchomić piszczenie na obydwu, bądź tylko jednej z nich.

Jeżeli słuchawki są poza zasięgiem telefonu i nie można na nie zadzwonić oraz nie jesteście pewni, gdzie dokładnie zgubliście słuchawki (przykładowo w czasie biegu, bądź jazdy rowerem na jakiejś trasie), z pomocą przyjdzie funkcja „Znajdź w pobliżu”, która pojawi się zamiast funkcji „Zadzwoń”. Przez okres 5 minut telefon będzie poszukiwał słuchawek i wyśle Wam powiadomienie, kiedy znajdziecie się w pobliżu swoich słuchawek.

2.png
W zakładce „Więcej” znajdziecie też kilka przydatnych funkcji:

3.png
Nawiguj
: Pozwoli Wam dojść do ostatniej znanej lokalizacji Waszych słuchawek dzięki nawigacji GPS.

Powiadom o zostawieniu: Przydatna funkcja, jeżeli często zostawiacie swoje słuchawki w przypadkowych miejscach. Jeżeli odejdziemy od nich na określoną odległość (zasięgu Bluetooth), otrzymamy powiadomienie o ich zostawieniu.

Udostępnij lokalizację tego urządzenia: Kiedy Wasz znajomy jest akurat w pobliżu miejsca, w którym zgubliście swoje słuchawki i może ich poszukać za Was.

Warto też zaznaczyć, że funkcja szukania słuchawek będzie dostępna także po zalogowaniu do Waszego konta Samsung poprzez stronę: https://smartthingsfind.samsung.com/

OleksiiA_1-1692176219494.png
Możecie tam sprawdzić ostatnią znaną lokalizację swoich słuchawek, włączyć powiadomienie o odnalezieniu, a także zadzwonić na nie, jeżeli są w zasięgu waszego urządzenia, tak jak w przypadku funkcji w SmartThings.

Kiedy odszukiwanie słuchawek nie zadziała?

Funkcja wyszukiwania słuchawek ma pewne ograniczenia i nie będziemy w stanie jej wykorzystać do odnalezienia zgubionego etui. Nie możemy jej także użyć do odszukania słuchawek, jeżeli nasze słuchawki są:

• rozładowane bądź uszkodzone
  • zamknięte w etui
  • poza zasięgiem sygnału Bluetooth (około 10 metrów) – wtedy będzie można tylko sprawdzić ich ostatnią lokalizację
  • czujnik IR jest pokryty brudem (słuchawki mogą wtedy nie piszczeć)
69 Odpowiedzi
GlitchCore
Samsung Members Star ★
Opcje
@premooo Tak, możesz dokupić etui do słuchawek jednak słuchawki z nowym etui muszą zostać zesparowane co może zrobić tylko serwis. Kolor etui nie ma znaczenia pod warunkiem że jest to etui przeznaczone do tego modelu słuchawek.
Autoryzowane Centra Serwisowe:
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Witam
Tak, możesz dokupić etui (ale pasujące) i wtedy możesz je podłączyć. Kolor nie ma większego znaczenia. Jedynie co się różnią to właśnie ubarwieniem obudowy.

Instrukcja parowania nowego etui (wykonuj kroki po kolei):
* Umieść obie słuchawki w nowym etui ładującym. Upewnij się, że słuchawki są prawidłowo umieszczone w odpowiednich przegródkach.
* Zamknij etui ładujące i odczekaj kilka sekund (około 5-7 sekund).
* Otwórz etui ładujące.
* Naciśnij i przytrzymaj przycisk parowania znajdujący się na spodzie etui ładującego przez około 3-5 sekund. Powinieneś zauważyć, że dioda LED na etui zacznie migać na zielono, niebiesko i czerwono. To oznacza, że etui jest w trybie parowania.
* Na swoim smartfonie lub innym urządzeniu, z którym chcesz sparować słuchawki, przejdź do ustawień Bluetooth.
* Włącz Bluetooth i wyszukaj dostępne urządzenia.
* Na liście dostępnych urządzeń Bluetooth powinieneś zobaczyć nazwę Twoich Galaxy Buds 3 (np. Galaxy Buds3). Wybierz je, aby rozpocząć proces parowania.
* Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie Twojego urządzenia, jeśli takie się pojawią. Zazwyczaj wystarczy potwierdzić parowanie.
0 Like
ajaskolski77
Student
Opcje
Witam, mam problem, zgubiłem słuchawki gdzieś w domu albo u dziewczyny. Szukałem, ale nie mogłem znaleźć, więc postanowiłem wejść na aplikację Find, ale pokazuje tam błąd odczytu lokalizacji. Co zrobić?
0 Like
MarekSz
Journeyman
Opcje

@ajaskolski77  Cześć, być może słuchawki są rozładowane lub opcja do lokalizacji słuchawek przez Samsung Find jest wyłączona. Możesz opcjonalnie wysłać zrzut ekranu z błędem, jaki się pokazuje.

0 Like
ukasho0
Apprentice
Opcje
Hej,

Miałem dzisiaj taki problem. Mianowicie chciałem znaleźć swoje słuchawki które były w case. Skorzystałem z opcji members find. Chodziłem po całym mieszkaniu w celu znalezienia słuchawek lecz telefon nie mógł wyszukać słuchawek. Ostatecznie sam je znalazłem, były w kurtce obok kilka razy przechodziłem. Jak otworzyłem case to dopiero wtedy telefon znalazł słuchawki. Tak chyba ta opcja znalezienie chyba nie powinna działa. Czy to jest normalne ?

Pozdrawiam
0 Like
krzysiek332
Pioneer
Opcje
Jak są zamknięte to lipa, ja korzystam z etui spigena i smartaga 2 jako iż jestem niezdarą i wszystko gubię. Gorąco polecam, pozdrawiam.
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Hej, Budsy 3 Pro da się znaleźć nawet zamknięte w etui. W Find nawet się pokazuje, że wykryto przez pobliskie urządzenie I tak samo działa opcja szukaj w pobliżu. 1747939090598.jpg
ukasho0
Apprentice
Opcje
Tylko jak kliknąłem niby szuka urządzenia ale z marnym skutkiem że nawet ja stałem z 20cm od etui to nic nie wykryło
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ta opcja nie działa idealnie, u mnie wymaga kilka prób, ale w końcu się udało
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Witam
Czasami jest tak że słuchawki się rozładują. Wtedy Aplikacja Find pokazuje ostatnią lokalizację urządzenia.
0 Like