Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zgubione słuchawki? Sprawdź, jak możesz je znaleźć!

(Temat utworzony: 14-08-2023 08:46 PM)
10906 Wyświetlenia
PatrykF
Expert
Opcje

Baner.png

Zgubione słuchawki? Sprawdź, jak możesz je znaleźć!

Słuchawki bezprzewodowe oferują możliwość pozbycia się plątaniny kabli i przewodów i komfortowego słuchania muzyki w czasie, gdy telefon leży bezpiecznie podpięty do ładowarki. Kompaktowość i niewielki rozmiar „pchełek” to ogromna zaleta, ale może stać się problemem, gdy „posiejemy” je w głębokiej trawie bądź postanowią znaleźć nowy dom we wcięciu kanapy.

Jeżeli słuchawki są naładowane i połączone poprzez aplikację Galaxy Wearable na naszym telefonie, odnalezienie ich to tylko kwestia kilku kroków.

1.png
Dla Galaxy Buds oraz Galaxy Buds+:

Wejdźcie do aplikacji Galaxy Wearable i wybierzcie opcję „Znajdź moje słuchawki”, a następnie „START”. Słuchawki zaczną piszczeć, stopniowo zwiększając głośność przez okres trzech minut. Naciśnij „STOP”, aby zakończyć poszukiwania.

Dla Galaxy Buds Live, Buds Pro, Buds2 i Buds2 Pro:

Wejdźcie do aplikacji Galaxy Wearable i wybierzcie opcję „Znajdź moje słuchawki”. Zostaniecie przeniesieni do aplikacji SmartThings i funkcji „SmartThings Find”. Możecie tam sprawdzić ich ostatnią lokalizację, nawigować się do nich bądź uruchomić piszczenie na obydwu, bądź tylko jednej z nich.

Jeżeli słuchawki są poza zasięgiem telefonu i nie można na nie zadzwonić oraz nie jesteście pewni, gdzie dokładnie zgubliście słuchawki (przykładowo w czasie biegu, bądź jazdy rowerem na jakiejś trasie), z pomocą przyjdzie funkcja „Znajdź w pobliżu”, która pojawi się zamiast funkcji „Zadzwoń”. Przez okres 5 minut telefon będzie poszukiwał słuchawek i wyśle Wam powiadomienie, kiedy znajdziecie się w pobliżu swoich słuchawek.

2.png
W zakładce „Więcej” znajdziecie też kilka przydatnych funkcji:

3.png
Nawiguj
: Pozwoli Wam dojść do ostatniej znanej lokalizacji Waszych słuchawek dzięki nawigacji GPS.

Powiadom o zostawieniu: Przydatna funkcja, jeżeli często zostawiacie swoje słuchawki w przypadkowych miejscach. Jeżeli odejdziemy od nich na określoną odległość (zasięgu Bluetooth), otrzymamy powiadomienie o ich zostawieniu.

Udostępnij lokalizację tego urządzenia: Kiedy Wasz znajomy jest akurat w pobliżu miejsca, w którym zgubliście swoje słuchawki i może ich poszukać za Was.

Warto też zaznaczyć, że funkcja szukania słuchawek będzie dostępna także po zalogowaniu do Waszego konta Samsung poprzez stronę: https://smartthingsfind.samsung.com/

OleksiiA_1-1692176219494.png
Możecie tam sprawdzić ostatnią znaną lokalizację swoich słuchawek, włączyć powiadomienie o odnalezieniu, a także zadzwonić na nie, jeżeli są w zasięgu waszego urządzenia, tak jak w przypadku funkcji w SmartThings.

Kiedy odszukiwanie słuchawek nie zadziała?

Funkcja wyszukiwania słuchawek ma pewne ograniczenia i nie będziemy w stanie jej wykorzystać do odnalezienia zgubionego etui. Nie możemy jej także użyć do odszukania słuchawek, jeżeli nasze słuchawki są:

• rozładowane bądź uszkodzone
  • zamknięte w etui
  • poza zasięgiem sygnału Bluetooth (około 10 metrów) – wtedy będzie można tylko sprawdzić ich ostatnią lokalizację
  • czujnik IR jest pokryty brudem (słuchawki mogą wtedy nie piszczeć)
52 Odpowiedzi
krystian_nn
Student
Opcje
Witam, chce znaleźć sluchawki a pojawią mi się komunikat, wprowadź 6 cyfrowy kod pin aby uzyskać lokalizacje. Skąd mam ten pin znaleźć? Nie mam pojęcia 
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@krystian_nn Musiałeś wcześniej taki PIN ustawić. Powinieneś mieć opcje zresetowania tego PINu.

Espresso51
First Poster
Opcje
Mam to samo nie ustawiałem pinu
KamilM
Explorer
Opcje

@Espresso51, czy masz możliwość przesłania tutaj zrzutu ekranu z komunikatem prośby o ten PIN?

matias933
Pioneer
Opcje
Witam zagubiłem wczoraj słuchawki Galaxy Buds 2. Probuje je znaleźć przez aplikację smart find find. Pytanie moje jest takie czy apka szuka samych słuchawek czy też etui? Bo zgubiłem etui razem ze słuchawkami. Funkcja znajdź w pobliżu niż nie wyszukuje chociaż po ostatniej lokalizacji teoretycznie mam słuchawki gdzieś w domu
Proszę o pomoc :smiling-face:
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@matias933, w pierwszym poście w tym wątku opisane są ograniczenia co do wyszukiwania zgubionych słuchawek:

Kiedy odszukiwanie słuchawek nie zadziała?

Funkcja wyszukiwania słuchawek ma pewne ograniczenia i nie będziemy w stanie jej wykorzystać do odnalezienia zgubionego etui. Nie możemy jej także użyć do odszukania słuchawek, jeżeli nasze słuchawki są:

• rozładowane bądź uszkodzone
  • zamknięte w etui
  • poza zasięgiem sygnału Bluetooth (około 10 metrów) – wtedy będzie można tylko sprawdzić ich ostatnią lokalizację
  • czujnik IR jest pokryty brudem (słuchawki mogą wtedy nie piszczeć)

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

matias933
Pioneer
Opcje
Bo właśnie zgubiłem je razem z etui więc rozumiem że ta funkcja nie zadziała. Bo kiedyś jak zgubiłem sama słuchawkę to rzeczywiście to działało
PatrykF
Expert
Opcje

@matias933 Tak, słuchawka musi być poza etui, aby dało się ją zlokalizować. Jeżeli jest w etui, to jest również nieaktywna i nie da się sprawdzić ich lokalizacji, nawet jeżeli pudełko jest w pobliżu.

matias933
Pioneer
Opcje
No to chyba trzeba kupić nowe :winking-face: a szkoda bo trochę kosztują