tydzień temu
Powiadomienia w telefonie mam stale wyciszone, ale słyszałem je w założonych słuchawkach, wykorzystując Sound Assistant i opcję Alerty przez słuchawki.
Działało to na S23 i OneUi 6.1. Obecnie mam S25 i OneUI 7.0 i ta funkcja przestała działać. Chociaż przy przychodzących rozmowach słyszę dźwięk tylko na słuchawkach, to przy powiadomieniach już nie. Wszystkie 3 opcje są włączone.
Dodam, że migracja wyglądała tak, że najpierw OneUI 7.0 pojawił się na S23, potem zmieniłem telefon na S25 przenosząc konfigurację Smart Switchem. Nie pamiętam, czy na S23 i OneUI7.0 powiadomienia działały.
Wyrzuciłem słuchawki z powiązań BT i zrobiłem je na nowo, ale nie pomogło. Co mogę zrobić jeszcze?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
tydzień temu
Problem rozwiązany. Winna okazała się wyłączona przy migracji procedura.
Mój telefon ma zawsze wyłączone powiadomienia dźwiękowe, jedynie wibruje. Zakładając słuchawki chciałem jednak słyszeć dzwonki i powiadomienia, skorzystałem więc z procedury, która po wykryciu na BT słuchawek włączała globalnie powiadomienia, by jednak nie były one słyszane na telefonie, skorzystałem z nakładki Sound Assistant, której funkcja Alerty przez słuchawki blokowała określone dźwięki w telefonie.
Podczas migracji Smart Switchem procedura została zablokowana prawdopodobnie temu, że w jej zakres wchodziło m.in wyłączenie blokowania ekranu, co wymagało ponownej zgody na takie zachowanie.
tydzień temu
tydzień temu
Czym skutkuje reset ustawień Bluetooth? Dosyć intensywnie go używam i chciałbym wiedzieć co mogę stracić w konsekwencji resetu.
tydzień temu
@MRS21, Po resecie ustawień sieciowych będziesz musiał na nowo łączyć każde wcześniej połączone urządzenie Bluetooth. Spowoduje to też usunięcie zapamiętanych sieci Wi-Fi.
tydzień temu
Nie pomogło.
Dźwięk przychodzącego połączenia słyszę w słuchawkach niezależnie od włączenia/wyłączenia opcji w Sound Assistanta, a nawet samej nakładki, natomiast powiadomień nie słyszę nigdy.
tydzień temu
Problem rozwiązany. Winna okazała się wyłączona przy migracji procedura.
Mój telefon ma zawsze wyłączone powiadomienia dźwiękowe, jedynie wibruje. Zakładając słuchawki chciałem jednak słyszeć dzwonki i powiadomienia, skorzystałem więc z procedury, która po wykryciu na BT słuchawek włączała globalnie powiadomienia, by jednak nie były one słyszane na telefonie, skorzystałem z nakładki Sound Assistant, której funkcja Alerty przez słuchawki blokowała określone dźwięki w telefonie.
Podczas migracji Smart Switchem procedura została zablokowana prawdopodobnie temu, że w jej zakres wchodziło m.in wyłączenie blokowania ekranu, co wymagało ponownej zgody na takie zachowanie.