Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ukradziono mi słuchawki. Galaxy Buds Pro

(Temat utworzony: 04-07-2022 11:12 AM)
689 Wyświetlenia
jakubdev
First Poster
Opcje

Hej,

Ukradziono mi słuchawki, lecz usługa Smartthings Finds nie działa na moim telefonie oraz nigdy nie dodałem ich do mojego konta. Mam dowód zakupu z sieci RTV oraz pudełko zawierające wszystkie numery seryjne. Na pudełku jest wiele kodów QR, ale przez to że nie mam tej aplikacji to nigdzie nie mogę ich zeskanować, a nie jest kompletnie jasne ,który qr odpowiada za słuchawki.

0 Like
30 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jakubdev  Cześć

Jeżeli usługa  Smartthings Finds nie działała na telefonie i słuchawki nie zostały do niej dodane to ciężko będzie je odnaleźć.

jakubdev
First Poster
Opcje

Co jeśli mam wszystkie dane i pudełko wraz z qr codami? 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jakubdev  Nie mamy możliwości zdalnego znalezienia słuchawek w inny sposób jak usługę opisaną powyżej

jakubdev
First Poster
Opcje

To naprawdę zawiodłem się na waszej firmie. Zapłaciłem dużą sumę za słuchawki. Nie zostałem w żaden sposób poinformowany o takiej usłudze, więc ich nie dodałem, a teraz gdy jest za późno bym mógł je dodać to wsparcie nawet nie wychodzi do klienta z pomocą, tylko z pustymi słowami przykro nam(telefoniczne) , które nic dobrego nie wnoszą. Mając dziś taką technologie dalej nie ma odpowiedniego bezpieczeństwa i ***** ma możliwość ukraść i nie być ukarany, bo firma zaciera ręce. Nie jestem fanem Apple , ale z tego co wiem oni tak tego nie zostawiają. 

Szkoda , bo zacząłem na nowo lubić wasze produkty, ale już widzę że nie ma sensu nic od was kupować, bo wasza polityka ułatwia kradzieże. 

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, przecież informacja o usłudze, o której pisze @PrzemekM jest ogólnodostępna, każdy ma możliwość doinformowania się
jakubdev
First Poster
Opcje

Czy nie uważasz że usługa zwiększającą znacząco bezpieczeństwo powinna być chociażby w instrukcji opisana, a najlepiej na pudełku? 

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Może i było by to bardziej czytelniejsze, ale producent nie ma takiego obowiązku.

Użytkownik też powinien sam dowiedzieć się o najważniejszych dla niego funkcjach urządzenia.

Ale z treści Pana posta wynika, że znał Pan usługę, lecz nie dodał Pan konta
jakubdev
First Poster
Opcje

Czemu nie jest możliwe skorzystanie z tej usługi teraz? Gdy mam wszystkie dane oraz dowód zakupu? 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jakubdev  Ponieważ słuchawki nie są zarejstrowane w usłudze.  A nawet gdyby były to nie wiadomo czy tak odrazu się zlokalizują ..