Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uchwyt samochodowy

(Temat utworzony: 06-05-2020 08:06 AM)
1703 Wyświetlenia
GracVeloceQ4
Navigator
Opcje

Witajcie :smiling-face:

Nie było dyskusji o uchwycie do auta więc zacznę taki temat :winking-face:

Telefon Samsung S20+ w etui Spigen Neo Hybrid.

Samochód hothatch z systemem keyless.

Uchyt z ramieniem na szybę z możliwością bezprzewodowego ładowania.

---

W moim aucie nie ma możliwości zamontowania uchwytu na kratkę ponieważ nie trzyma się stabilnie więc została tylko możliwość na szybę ew. na konsoli środkowej.

Testowałem :

Bakeey Qi Wireless Car Fast Charger - telefon trzyma dość solidnie i ładuje przez etui ale ramię daje wiele do życzenia. Brak jakichkolwiek problemów z temperaturą podczas używania nawigacji itp.

Baseus Gravity Car - telefon trzyma ale trzeba ładnie go ułożyć i docinąć ponieważ sam mechanizm zaciskowy nie działa dość dobrze. Telefon ładuje przez etui bez jakichkolwiek problemów z temperaturą podczas używania nawigacji itp.

Baseus Intelligent QI - Fajny BAJER :smiling-face: Telefon chwyta i trzyma mocno i stabilnie ale ramię już nie daje rady przy sportowym zawieszeniu i telefon dość mocno się trzęsie. Telefon ładuje przez etui ale miałem problemy z temperaturą podczas używania nawigacji co powodowało odcięcie QI przez telefon. Zagłuszał system keyless w samochodzie.

IOTTIE EASY ONE TOUCH 4 QI - Uchwyt meeeeeega :smiling-face: Bardzo ładnie wykonany, głowica mocno i stabilnie trzyma telefon, ramię bardzo solidne i nie ma możliwości aby odpadło nawet przy wysokich temperaturach, SZYBKIE ładowanie QI, 450km na nawigcji i zero problemów z temperaturą także jak dla mnie IDEAŁ. Jedyną wada to tylko CENA ale moim zdaniem WARTO.

IOTTIE AUTO SENSE QI - Najnowszy produkt Iottie który został wyposażony w inteligentny system (zbliżeniowy) trzymania telefonu w głowicy :smiling-face: Ładowanie 7.5W dla iPhone i 10W dla Androida. Kurier już dostarczył więc tylko założyć i testować :smiling-face:

Ładowarki jakie używam to Blitzwolf QC 3xUSB oraz Aukey QC3.0 2XUSB.
Kabel to magnetyczny WSKEN X1 USB-C.
29 Odpowiedzi
skolsiwo
Voyager
Opcje
a możesz podać jakieś oznaczenie modelu?
Voyager
Opcje
właśnie na kratkę nie chce, tym bardziej że w Swift'cie te "kratki" nie nadają się do takich uchwytów.
Opcje
SAMSUNG EE-V200SABEGW1687519027967_1687519027952_0.jpg
Monika9101
Explorer
Opcje
Na stronie Samsunga jest z ładowarką indukcyjną 😉
0 Like
skolsiwo
Voyager
Opcje
dziękuję 😊
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Monika9101, Odpowiednik EE-V200S z ładowaniem bezprzewodowym (EP-HN910) nie jest już dostępny od dłuższego czasu w sprzedaży. Może masz na myśli model GP-PLU021SAABW lub EP-H5300CB.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Monika9101  również go mam i polecam, świetny uchwyt :smiling-face:

0 Like
DonGrigori
Pathfinder
Opcje
Sam też używam od kilku lat iOttie w 4 wersji i polecam choć przy użytkowaniu w etui nie jest idealny.

Zastanawiam się nad zmianą na EP-5300CB
0 Like
skolsiwo
Voyager
Opcje
Rozwinięta myśl o użytkowaniu w etui? Bo mój telefon jest użytkowany w etui właśnie.
Pathfinder
Opcje
W note 20 ultra miałem LEDowe etui od Samsung, w S23Ultra posiadam teraz wallet, więc etui zamykane. W uchwytach gdzie telefon łapany jest przez uchwyt za boki w pozycji pionowej klapka etui zamyka telefon czasami. W pozycji poziomej gdzie klapka etui wisi w dół jest to jeszcze do użytkowania, dlatego nie jest to idealny uchwyt według mnie.

Wyjmowanie telefonu z etui niezbyt praktyczne jednak przy każdej trasie

EP5300 może tu się lepiej sprawdzić.
0 Like