Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uchwyt samochodowy

(Temat utworzony: 06-05-2020 08:06 AM)
1695 Wyświetlenia
GracVeloceQ4
Navigator
Opcje

Witajcie :smiling-face:

Nie było dyskusji o uchwycie do auta więc zacznę taki temat :winking-face:

Telefon Samsung S20+ w etui Spigen Neo Hybrid.

Samochód hothatch z systemem keyless.

Uchyt z ramieniem na szybę z możliwością bezprzewodowego ładowania.

---

W moim aucie nie ma możliwości zamontowania uchwytu na kratkę ponieważ nie trzyma się stabilnie więc została tylko możliwość na szybę ew. na konsoli środkowej.

Testowałem :

Bakeey Qi Wireless Car Fast Charger - telefon trzyma dość solidnie i ładuje przez etui ale ramię daje wiele do życzenia. Brak jakichkolwiek problemów z temperaturą podczas używania nawigacji itp.

Baseus Gravity Car - telefon trzyma ale trzeba ładnie go ułożyć i docinąć ponieważ sam mechanizm zaciskowy nie działa dość dobrze. Telefon ładuje przez etui bez jakichkolwiek problemów z temperaturą podczas używania nawigacji itp.

Baseus Intelligent QI - Fajny BAJER :smiling-face: Telefon chwyta i trzyma mocno i stabilnie ale ramię już nie daje rady przy sportowym zawieszeniu i telefon dość mocno się trzęsie. Telefon ładuje przez etui ale miałem problemy z temperaturą podczas używania nawigacji co powodowało odcięcie QI przez telefon. Zagłuszał system keyless w samochodzie.

IOTTIE EASY ONE TOUCH 4 QI - Uchwyt meeeeeega :smiling-face: Bardzo ładnie wykonany, głowica mocno i stabilnie trzyma telefon, ramię bardzo solidne i nie ma możliwości aby odpadło nawet przy wysokich temperaturach, SZYBKIE ładowanie QI, 450km na nawigcji i zero problemów z temperaturą także jak dla mnie IDEAŁ. Jedyną wada to tylko CENA ale moim zdaniem WARTO.

IOTTIE AUTO SENSE QI - Najnowszy produkt Iottie który został wyposażony w inteligentny system (zbliżeniowy) trzymania telefonu w głowicy :smiling-face: Ładowanie 7.5W dla iPhone i 10W dla Androida. Kurier już dostarczył więc tylko założyć i testować :smiling-face:

Ładowarki jakie używam to Blitzwolf QC 3xUSB oraz Aukey QC3.0 2XUSB.
Kabel to magnetyczny WSKEN X1 USB-C.
skolsiwo
Voyager
Opcje
Cześć, 
jak w temacie, używa ktoś i z czystym sumieniem może polecić uchwyt samochodowy na szybę (magnetycznych nie biorę pod uwagę) do S23 Ultra?

Z racji na rozmiar i wagę chciałbym kupić coś już sprawdzonego przez użytkowników ów telefonu.
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24  napisał(a):

Korzystam z uchwytu montowanego do szyby firmy iOttie model Easy One Touch 4. Uchwyt nie jest wyposażony w bezprzewodowe ładowanie. W samochodzie mam ten uchwyt od ponad roku i nigdy się nie odkleił. Używałem go z telefonem Note10+, Note20 Ultra a obecnie S21 Ultra. Zdecydowanie polecam.

20210411_151012.jpg

Kiedyś polecałem i w dalszym ciągu polecam ten uchwyt. Mam go w aucie od początku 2020 i do tej pory służy. Wkładałem do niego nawet Galaxy Z Fold4 (w wersji złożonej) i bez problemu dawał radę pod względem wagi. W przypadku Galaxy S23 Ultra również świetnie sobie radzi. Możliwe, że już są nowsze wersje tego uchwytu.

skolsiwo
Voyager
Opcje
na pewno go sprawdzę po pracy, dziękuję 🤘👌
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Proszę bardzo! Daj znać jak się zdecydujesz na zakup czy spełnił Twoje oczekiwania.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdziłem i widzę, że jest dostępna nowsza wersja iOttie Easy One Touch 5 😉

0 Like
skolsiwo
Voyager
Opcje
Też już sprawdziłem. Aktualnie mam Joyroom (czy jakoś tak), który wygląda niemal identycznie do tego, który przedstawiłeś. Ten mój strasznie przenosi drgania, przez co muszę go często "dokręcać". A jak ten Twój, raz dokręcony nie wymaga dokręcania? I jak z przenoszeniem drgań?
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@skolsiwo, według mnie uchwyt musi mieć odrobinę luzu ponieważ podlega ciągłym wstrząsom i drganiom. Po tych 3 latach uchwyt sprawia wrażenie lekko niedokręconego pomimo tego, że co jakiś czas sprawdzam stopień dokręcenia. Raczej się nie odkręca, ale tak raz na miesiąc coś tam zawsze można "dociągnąć" na pokrętłach.

0 Like
czeku80
Voyager
Opcje
Ja zdecydowanie polecam uchwyt montowany na kratkę. Sprawdza mi się od lat.Screenshot_20230623_130558_Allegro.jpg
0 Like
Monika9101
Explorer
Opcje
Ja mam oryginalny z Samsunga i nie narzekam. S22 Ultra miesci spokojnie nawet w tym zamykanym pokrowcem dedykowanym Samsung(klapka oczywiście za telefonem)
0 Like
Monika9101
Explorer
Opcje
Kupiony do S9 ale spokojnie do S22 Ultra pasuje to do S23 Ultra też będzie pasował826f43fa45d2a628c34e75ab5477_1000012042_1687518607.jpg