Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uchwyt samochodowy

(Temat utworzony: 06-05-2020 08:06 AM)
1721 Wyświetlenia
GracVeloceQ4
Navigator
Opcje

Witajcie :smiling-face:

Nie było dyskusji o uchwycie do auta więc zacznę taki temat :winking-face:

Telefon Samsung S20+ w etui Spigen Neo Hybrid.

Samochód hothatch z systemem keyless.

Uchyt z ramieniem na szybę z możliwością bezprzewodowego ładowania.

---

W moim aucie nie ma możliwości zamontowania uchwytu na kratkę ponieważ nie trzyma się stabilnie więc została tylko możliwość na szybę ew. na konsoli środkowej.

Testowałem :

Bakeey Qi Wireless Car Fast Charger - telefon trzyma dość solidnie i ładuje przez etui ale ramię daje wiele do życzenia. Brak jakichkolwiek problemów z temperaturą podczas używania nawigacji itp.

Baseus Gravity Car - telefon trzyma ale trzeba ładnie go ułożyć i docinąć ponieważ sam mechanizm zaciskowy nie działa dość dobrze. Telefon ładuje przez etui bez jakichkolwiek problemów z temperaturą podczas używania nawigacji itp.

Baseus Intelligent QI - Fajny BAJER :smiling-face: Telefon chwyta i trzyma mocno i stabilnie ale ramię już nie daje rady przy sportowym zawieszeniu i telefon dość mocno się trzęsie. Telefon ładuje przez etui ale miałem problemy z temperaturą podczas używania nawigacji co powodowało odcięcie QI przez telefon. Zagłuszał system keyless w samochodzie.

IOTTIE EASY ONE TOUCH 4 QI - Uchwyt meeeeeega :smiling-face: Bardzo ładnie wykonany, głowica mocno i stabilnie trzyma telefon, ramię bardzo solidne i nie ma możliwości aby odpadło nawet przy wysokich temperaturach, SZYBKIE ładowanie QI, 450km na nawigcji i zero problemów z temperaturą także jak dla mnie IDEAŁ. Jedyną wada to tylko CENA ale moim zdaniem WARTO.

IOTTIE AUTO SENSE QI - Najnowszy produkt Iottie który został wyposażony w inteligentny system (zbliżeniowy) trzymania telefonu w głowicy :smiling-face: Ładowanie 7.5W dla iPhone i 10W dla Androida. Kurier już dostarczył więc tylko założyć i testować :smiling-face:

Ładowarki jakie używam to Blitzwolf QC 3xUSB oraz Aukey QC3.0 2XUSB.
Kabel to magnetyczny WSKEN X1 USB-C.
29 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Korzystam z uchwytu iOttie Easy One Touch 4 w wersji bez ładowania Qi z telefonem Note10+ i zgadzam się całkowicie z opinią @GracVeloceQ4. Uchwyt jest solidnie wykonany i bardzo dobrze trzyma telefon. Mocowanie do szyby oraz regulacja wysięgnika nie sprawia żadnych problemów. Korzystam już blisko rok i jak do tej pory jestem bardzo zadowolony.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24 @GracVeloceQ4  A ja od czasów Galaxy S6 mam cały czas zamontowany uchyt od samsunga i trzyma się :smiling-face:

GracVeloceQ4
Navigator
Opcje

Szukałem kiedyś uchwytu Samsunga bo jest bardzo chwalony ale niestety nie znalazłem więc ostatecznie wybrałem Iottie i tak już zostało :smiling-face:

W momencie kiedy nie używam telefonu jako nawi to mam go w konsoli środkowej :winking-face:

Dokupłem uchwyt montażowy Brodit i po małej przeróbce zamontowałem Iottie :smiling-face:

Tak to się prezentuje na obecną chwilę :smiling-face:

Nikomu nic nie wadzi a czekając pod marketem można śmiało przeglądać wygodnie internet :smiling-face:166e0e3d70b836891e17a90b3b0ed802.jpg 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@GracVeloceQ4  Bardzo dobry wybór. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PrzemekM, z jakiego modelu uchwytu korzystasz?

0 Like
GracVeloceQ4
Navigator
Opcje

Jedyny godny uwagi to Samsung EP-HN910IBEGWW albo wersja bez QI

Takiego włąsnie kiedyś szukałem.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24  EE-V200SABEGW

casper77
Navigator
Opcje

iOttie to mój numer jeden.

Używam Easy One Touch 4 (bez QI) od dobrych 3 lat i jestem bardzo zadowolony.

Solidne wykonanie, duża możliwość regulacji oraz pewny chwyt telefonu.

Easy One Touch 4 + ładowarka  Green Cell PowerRide tworzą mój idealny zestaw samochodowy.

GracVeloceQ4
Navigator
Opcje

Iottie Auto Sense w akcji :smiling-face: 

Ładnie i mocno trzyma Galaxy S20PLUS w etui Spigen Neo Hybrid :smiling-face:

Do tego szybkie ładowanie bezprzewodowe :smiling-face:

https://youtu.be/hedcRP1t2MI