Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Buds Ładowanie

(Temat utworzony: 10-06-2020 09:29 PM)
8242 Wyświetlenia
Viki
Helping Hand
Opcje

Mam banalne pytanie ale jestem zielona w tym temacie i byłaby wdzięczna za pomoc. Jak to jest jak laduje słuchawki w etui a słuchawki były mało rozładowane a etui prawie całkiem to jak to jest. Słuchawki się naładują pierwsze , etui będzie dalej ladowac to nie szkodzi skuchawkom? Czy powinnam wyjąć w trakcie ładowania słuchawki a zostawić samo etui do ładowania czy nie ma to znaczenia i sluchawki się "nie przeladuja"? To moje pierwsze tego typu sluchawki więc i wiedza znikoma :smiling-face:

0 Like
35 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Viki, na początek zerknij do instrukcji użytkownika, gdzie znajdziesz przydatne informacje odnośnie ładowania słucawek. Producent nie informuje o niebezpieczeństwie przeładowania słuchawek więc nie należy się tym przejmować. Ładuj urządzenie tak jak Tobie wygodnie. Ja zawsze ładuję etui ze słuchawkami w środku.

Viki
Helping Hand
Opcje

@mirudo24 wertowalam instrukcje ale tego typu informacji nie znalazlam. Rozumiem ze za kazdym razem kiedy wkladam sluchawki do etui sa one doladowywane z baterii wbudowenej w etui?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Viki, dokładnie tak. Za pomocą diod na obudowie możesz sprawdzić czy słuchawki są obecnie ładowane. Zerknij na poniższy wycinek z instrukcji użytkownika.

buds.png

0 Like
danek10076
First Poster
Opcje

Dzień dobry,dołączę się do pytania... czy gdy nie używam słuchawek powinienem je przechowywać w etui? czy na zewnątrz żeby ich co chwilę nie doładowywać? Bo np.gdy leżą na zewnątrz szybko się rozładowują baterie ok doby. Czy tak powinno być?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy zaglądałeś do instrukcji na stronę 12 ?

Przechwytywanie.PNG

danek10076
First Poster
Opcje

Czytałem,ale jak widać nie dość wnikliwie :smiling-face: Dziękuję!

0 Like
Zvzv
Student
Opcje
Hej, kupiłam w grudniu Samsung Galaxy buds plus i sprawują się świetnie. Zastanawia mnie jednak jedna rzecz. Słuchawki mają bardzo duża baterię w stosunku do etui ładującego. Nie zużywam nigdy im tyle energii, żeby zużycie baterii w słuchawkach i etui się pokrywało. Etui przecież je cały czas doładowuje, nawet jak odkładam je ze stanem 95%. Dochodzę przez to później do momentu, w którym moje słuchawki mają 100% baterii a etui 0%. (Przez to ciągłe doładowywanie) Zastanawia mnie co w takiej sytuacji? Czy mogę trzymać te słuchawki w rozładowanym etui i czekać aż spokojnie zużyje w nich energię (takie słuchawki naładowane do 100% wystarczają mi jeszcze na wiele dni). Czy jednak nie jest to dobre dla baterii? Dotychczas czekałam i ładowałam etui wraz ze słuchawkami dopiero kiedy obie rzeczy były rozładowane. Nie mam pojęcia jednak jakie rozwiązanie jest lepsze dla baterii. Proszę o pomoc, bo nie znalazłam na ten temat nigdzie informacji. 
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Zvzv, hej! Bardzo dobre pytanie zadajesz, moje zdanie na ten temat, żeby postępować tak samo, jak z bateriami w innych urządzeniach, czyli ładować etui zanim jeszcze poziom baterii zejdzie do 0, na pewno to korzystnie wpłynie na jej stan, nawet jak słuchawki nie są używane. Ja tak robię ze starym telefonem i laptopem, których nie używam, co jakiś czas doładowuję baterię, żeby poziom naładowania nie schodził do 0% i odkładam urządzenie do szuflady.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Zvzv
Student
Opcje
Racja, dziękuję za pomoc