04-12-2022 10:18 PM — edytowano 05-12-2022 07:42 AM
Cześć. 15 Listopada zakupiłem słuchawki Galaxy buds 2 od ziomek z olx. Słuchawki są z promocji, w której przy zakupie danego telefonu dodaje się za darmo słuchawki. Oczywiście mam dokument na to że nagroda została przekazana. I mam problem z stabilnością łączą słuchawek z telefonem. Telefon jest innej firmy, dokładnie to Xiaomi Redmi note 10 pro. Pisząc na Fejsie o tym problemie dowiedziałem się tylko tyle że słuchawki Galaxy mają problemy z łącznością Bluetooth z telefonami innych marek, niczego więcej się nie dowiedziałem. Zmieniłem też soft, ale mam nadal ten sam telefon, bo myślałem że to wina może softu. Teraz problem siedzi albo po stronie słuchawek albo po stronie modułu bluetooth w telefonie. Nie mam innego telefonu by sprawdzić słuchawki.
-
Ale tak: problemy zaczęły się pojawiać od razu po sparowaniu, a pierwszą niespodzianką jaka była dla mnie przygotowana to problem z Balansem Dźwięku. Problem wyglądał tak że centrum dźwięku było gdzieś w lewej słuchawce, a w prawej w ogóle nie było nic słychać. Który do tej pory się pojawia. Jeszcze był problem z głośnością, ale teraz już to nie występuje. Więc to pominę. Kolejne to problem z ciągłym przerywaniem dźwięku w różnym odstępie czasowym od 25 minut do 1 godziny i 5 minut, co dokładnie ileś minut dzwięk przerywał się na sekundę i się z powrotem pojawiał.
-
Dodam jeszcze że w porpzednim modelu (Galaxy buds live) był podobny problem dokładnie to tylko dzwięk przerywał, i wtedy wystarczył reset do ustawień fabrycznych telefonu, i problem znikał na jakiś czasy (2/3 tygodnie) I to właściwie tyle.
-
Próbowałem resetować telefon do ustawień fabrycznych, resetować ustawienia bluetooth w telefonie, czy też resetować same słuchawki. Nic nie pomogło. Teraz nie wiem czy wysłać słuchawki na gwarancję.
-
Czy co zrobić. I do ilu dni naprawa słuchawek trwa? Pozdrawiam.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
05-12-2022 01:15 PM
@Rasunge, pod tym linkiem jest wyszukiwarka najbliższych autoryzowanych punktów serwisowych: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
05-12-2022 11:18 AM
@Rasunge, a np. to przerywanie występuje niezależnie od warunków otoczenia, czy np. tylko wtedy, kiedy telefon masz w kieszeni? Ja bym jeszcze spróbował sparować słuchawki z telefonem jakiegoś znajomego/kolegi z pracy/kogoś z rodziny/ect. Finalnie jak najbardziej można zwrócić się do serwisu. Mam Buds Live, które paruję nie tylko z Samsungami i fakt faktem jest to przerywanie, ale tylko w kieszeni grubej kurtki czy spodni i tylko przy specyficznej pozycji telefonu. Oddawałem też kiedyś do naprawy, w moim przypadku słuchawki całkowicie były wymienione, a cały proces wymiany potrwał jakieś 4 dni. Jeśli w Twoim przypadku wymiana nie będzie konieczna, to naprawa może odbyć się o wiele szybciej.
05-12-2022 12:31 PM
Przerywanie dźwięku nie jest zależne od tego gdzie jest telefon, nie ważne czy miałbym w kieszeni, czy przed sobą telefon. Dzwięk i tak się zatnie.
05-12-2022 12:33 PM
Właśnie, ogólnie to podczas aktualizacji słuchawek przypadkowo zamknąłem etui, jeszcze gdy plik przesyłał się na słuchawki, mogło to mieć jakiś wpływ na obecne problemy?
05-12-2022 01:11 PM
@Rasunge, moim zdaniem mogło. W takim przypadku serwis może wgrać oprogramowanie na nowo, wtedy na pewno nie będzie miało żadnych błędów wynikających z instalacji.
05-12-2022 01:13 PM
Gdzie zgłosić słuchawki do naprawy? Bo nigdzie nie mogę znaleźć.
05-12-2022 01:15 PM
@Rasunge, pod tym linkiem jest wyszukiwarka najbliższych autoryzowanych punktów serwisowych: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
05-12-2022 01:57 PM
Ogólnie to da się wysłać do autoryzowanego sklepu Samsung urządzenie kurierem? Czy nie? Bo ogólnie to ktoś mi napisał że mogę wysłać jeszcze do podobno też autoryzowanego serwisu samsung o nazwie CCSOnline.
05-12-2022 02:49 PM
@Rasunge, możesz zamówić kuriera poprzez Infolinię Samsung: https://www.samsung.com/pl/support/contact/ lub poprzez strony serwisów: www.ccsonline.pl lub www.ctdi.pl
12-05-2023 05:56 PM