Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Buds 3 Pro - niestabilne połączenie BT podczas połączeń telefonicznych :(

(Temat utworzony: 11-01-2025 05:53 PM)
266 Wyświetlenia
Ania_Kraków
Explorer
Opcje

Hej! Czy ktoś z Was miał problemy z niestabilnie działających połączeniem Galaxy Buds 3 Pro ze smartfonem podczas połączeń telefonicznych? Podczas korzystania z aplikacji wszystko jest ok (połączenie jest stabilne). Podczas połączeń telefonicznych BT rozłącza się i łączy ponownie, dosłownie co sekundę, non stop, przez cały czas trwania połaczenia 😞 Rozmówca nie słyszy co mówię. Słyszy tylko jakieś "buczenie". Ja słyszę w słuchawkach sygnały informujące o utracie połączenia pomiędzy słuchawkami a smartfonem i ponownym nawiązywaniu połączenia. Również na wyświetlaczu widzę, że ikonka BT podświetla się i wygasza, podświetla i wygasza, i tak "w kółko". Oprogramowanie słuchawek aktualne. Aplikacja Galaxy Wearable aktualna wersja.

0 Like
9 Odpowiedzi
sekacz3
Navigator
Opcje
Próbowałeś je resetować?
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć na początek zresetuj słuchawki przez aplikacje Wearable. Jeżeli to nie pomoże spróbuj jeszcze wyczyścić jeszcze dane aplikacji Wearable. Ustawienia --> Aplikacje --> Wearable --> Pamięć --> Wyczyść dane. Możesz jeszcze zresetować ustawienia sieci WiFi i Bluetooth. Ustawienia --> Zarządzanie ogólne --> Resetowanie --> Resetuj ustawienia sieci WiFi i Bluetooth.
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
@Ania_Kraków cześć, u mnie brak takich problemów, często rozmawiam przez słuchawki i ani razu nie doświadczyłem tego typu błędów, na początek spróbuj tego co radzą koledzy - reset z poziomu aplikacji Wearable, jeśli to nie pomoże to pozostaje serwis Samsunga.
Ania_Kraków
Explorer
Opcje

Tak - nie pomogło 😪

0 Like
Ania_Kraków
Explorer
Opcje

Zrobiłam te resety. Nic się nie zmieniło. Z tym samym smarfonem mam zresztą sparowane inne słuchawki Samsunga (taki baaardzo wiekowy model, z pałąkiem na szyję). I te słuchawki działają bez problemów. Te nowe (Buds 3 Pro) sparowaliśmy też z innym telefonem Samsunga i problemy z BT podczas połączeń telefonicznych są identyczne.  To by sugerowało, że przyczyna problemów tkwi jednak w słuchawkach. Jestem podłamana, bo bardzo się na te nowe słuchawki cieszyłam. Wcześniej właśnie bardzo długo używałam tych z pałąkiem. Buds 3 Pro dostałam w prezencie urodzinowym od Rodziny. Dzisiaj uruchomiłam i od razu taka klapa 😭.

Ania_Kraków
Explorer
Opcje

No niestety faktycznie wizyty w serwisie chyba nie uniknę.
Tylko mam tak głupie rozkminki w związku z tym .... jak serwis weryfikuje działanie słuchawek dokanałowych .... to takie specyficzne urządzenie ... dość osobiste ... do tego stopnia, że w sklepach internetowych jest oznaczone jako niemożliwe do zwrócenia po otwarciu opakowania.

Trochę mnie niepokoi to, że ktoś w serwisie będzie "nie wiadomo co" robił z tymi słuchawkami.

Zdaję sobie sprawę, że trochę głupie są te moje rozważania, no ale je mam.

Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
W takim razie tak jak już wspomniał @Slawek23 niestety pozostaje oddać słuchawki do serwisu.
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
rozumiem Twoje obawy, ale sam miałem swoje w APS Samsunga i szczerze powiem że do kwestii higieny podchodzą profesjonalnie, po sprawdzeniu słuchawki zostały odpowiednio zdezynfekowane i dostały nowe gumki.
PS.
W serwisie elementy zestawu lub cały zestaw nie nadający się lub nie możliwy do naprawy zostanie wymieniony na nowy.
Tak że bez obaw.
Ania_Kraków
Explorer
Opcje

Dzięki ... troszkę mnie pocieszyłeś...  Zresztą i tak nie mam innej opcji, jak powędrować z tymi słuchawkami do serwisu. Ale rozczarowanie jest. Mamy dużo urządzeń Samsunga (nie tylko mobilnych) 😐. Żadne z nich nie miało nawet najmniejszej usterki. A tu od razu na starcie problem.